Adnan Hoca olarak da tanınan Aktar Oktar ve 235 kişi hakkında gözaltı verildi. Yapılan açıklamaya göre Adnan Oktar hakkında birçok suçlama bulunuyor. Adnan Oktar'ın hayat hikayesi de merak ediliyor. İşte Adnan Oktar kimdir ve kaç yaşında sorularının cevabı...

ADNAN OKTAR HAKKINDA SUÇLAMALAR

Adnan Oktar'a ve örgütüne yönelik sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 106'sı kadın 235 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
adnan-oktar-kimdir

Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu’na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet, Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet” suçlarını kapsıyor.

 

MEHDİLİK İDDİASI

Adnan Oktar grubuna bağlı İnternet siteleri, TV ve değişik yayın araçlarıyla başlıca Mehdilik, Mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, Mesih, İsa’nın dönüşü gibi konularda yayın yapmaktadır. Bu yayınlarda özellikle Mehdi ve evrimle ilgili konularda, ilgili bilim çevrelerinin araştırmalarının “bilimsel tarafsızlık” ve propagandizmden uzak bir anlayışla yansıtıldığını söylemek mümkün değildir. Adnan Oktar kendisinin hoca veya alim değil cahil ve sıradan bir kişi olduğunu, bu konuları öğrenerek toplumla paylaşmak ve toplumun gündemine getirmek istediğini ifade etmektedir.

Adnan Oktar kendisinin Muhammed’in soyundan gelenler anlamında seyyidlerden olduğunu iddia etmektedir.

Adnan Oktar’ın müritlerine kendisinin hadislerde sözü edilen kutsal kişi Mehdî olduğunu ima ettiğine ve onları buna inandırdığına dair bazı iddialar bulunmaktadır.

Oktar, bir röportajında Mehdîlik iddiasında bulunduğunu reddetmiştir. Ancak aynı röportajında “Mehdî’nin Mehdî olduğunu söylemeyeceğini, bir insanın Mehdî olduğunu söylemesi halinde dinden çıkacağını, Mehdî hakkındaki hadislerle kendisi arasında ‘tam bir uyum’ olduğunu, Mehdî’nin tarifinin kendisine ‘tıpatıp uyduğunu’, yine de tüm bunların bir tesadüf olabileceğini” belirtmiştir.Adnan Oktar kendisinin Mehdilik iddialarının ve kadınlarla ilişkilerinin sorulduğu tartışma programında kendisinin Mehdi olmadığını, Mehdilik iddiasında bulunmadığını, buna kanıt olarak da kendisinin alemci olduğunu, neşeli olduğunu ve kendisinin dedesi saydığı Muhammed’e benzer şekilde kadınlardan had safhada hoşlandığını ifade etmiştir.

Adnan Oktar'a göre Mehdilikle ilgili 200 hadis kendisine tıpatıp uymaktadır. Ayrıca O'na göre Mehdi’nin ismi Adnan, çıkış yeri de İstanbul olabilir. Adnan Oktar, kendisine ait bir sitede yayınlanan başka bir röportajında, Mehdi ve İsa’nın yeniden geldiklerini, şu an “dinsizlerin, materyalistlerin ve müşriklerin, siyasi ya da başka şekillerdeki saldırılarından korunmak için gizlendiklerini” ileri sürmüştür.

[old_news_related_template title="Adnan Oktar kaçarken yakalandı" desc="Hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı ve Askeri Casusluk da olmak üzere 31 ayrı suçlama bulunan Adnan Hoca'nın aracıyla kaçarken yakalandığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/adnan_16_9_1531289727.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adnan-oktar-kacarken-yakalandi-2514936/"]