İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün Adnan Oktar yapılanmasına yönelik 4 ilde operasyon düzenledi. Mali Polisi'n 106'sı kadın 235 kişiyi yakalamak için başlattığı operasyonda Adnan Oktar,  Polisi fark ederek kaçmaya çalışmıştı. Üsküdar'dan Sarıyer'e kadar kaçan Oktar, polisin kovalamacası ile yakalanmıştı.

[old_news_related_template title="Adnan Oktar'ın yakalanma anı..." desc="Gözaltına alınacağını anlayınca polisten kaçan Adnan Oktar'a yönelik, Sarıyer'de yol ortasında yapılan operasyon kameraya yansıdı. Oktar'ın yakalandığında yalnız olmadığı yanında bir de kadın olduğu gözlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/adna-oktar-man-1_16_9_1531402265.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adnan-oktarin-yakalanma-ani-2517930/"]

PARA DOLU ÇANTA OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Oktar'ın yakalama anına ait kamera kayıtları ortaya çıkarken, görüntülerde bir çanta dikkat çekti.  Adnan Oktar'ın yanında gözaltına alınan ve örgütün ikinci olduğu iddia edilen Didem Ürer'in yanındaki çantada yüklü miktarda para olduğu öne sürüldü. Çantanda yapılan aramada 40 bin lira para ve döviz ele geçirildiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Son dakika: Adnan Oktar'ın avukatı bakın kim çıktı!" desc="Adnan Oktar'ın davasında ilginç detay! Kedicik ve müritleri ile birlikte gözaltına alınan Adnan Oktar'ın avukatı Atanur Demir, 2016 yılbaşı gecesi Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'ya saldırı düzenleyerek, 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov'un da müdafi çıktı. Demir, 57 sanığın yargılandığı Reina davasında ilk günden bu yana saldırgan Masharipov'un avukatlığını yapıyor. Demir kendisine ait web sitesine ücret tarifesini de koydu ve ağır ceza davalarında sanıkların avukatlığını üstlenmek için, en az 25 bin lira ücret aldığını yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/oktarin-avukati-dha-880_16_9_1531390495.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adnan-oktarin-avukati-bakin-kim-cikti-2517551/"]

Polisin Ümraniye'de düzenlediği operasyonda da Oktar yapılanmasına ait bir çelik kasaya el konulmuştu.

Öte yandan Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlar arasında Oktar Babuna, Hüma Babuna, Tuğba Babuna, Eda Babuna, Alev Babuna, Feyda Ceyda Babuna Ertüzün’ün de olduğu öğrenildi.