Gözümüz ve kulağımız Afrin'deki operasyonda. Zeytin Dalı Harekatı tüm hızıyla sürerken harekatın başındaki komutanımız İsmail Metin Temel kimdir? Kaç yaşında ve nereli? soruları sosyal medyada en çok aratılan konuların başında geliyor. İşte Fırat Kalkanı Operasyonu'nu da yöneten komutanımızla ilgili merak edilenler ve İsmail Metin Temel'in biyografisi...

İSMAİL METİN TEMEL KİMDİR?

İsmail Metin Temel, Bayburt'un taht köyünde 1958 yılında doğdu. İsmail Metin Temel, aslen Bayburt'ludur.

Ailesi köyden Adana iline yerleşmiştir, Temel'de dolayısıyla bu kentte eğitimine devam etmiştir. FETÖ'yle mücadelede ön saflarda yer alan bir isim olarak bilinmektedir.

YAŞ'ta Korgeneral rütbesindeyken 3 yıl erken Orgeneral yapıldı. Bununla birlikte İsmail Metin Temel, 2. ordu komutalığına getirildi.

ismail metin temel sozcu.com.tr ile ilgili görsel sonucu

Fırat Kalkanı Harekatı'nda başarılı oldu. İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda ve Afrin Harekatı hazırlıklarında büyük rol oynadı. Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan olarak atandı.

Darbecilerle TSK’da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü’nde görevli 8 kişilik suikast timi, 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti.

8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü. Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor.