Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz Astsubay Musa Özalkan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM  Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından şehidin tabutunun başında konuştu ve terörle mücadelede kararlılık mesajları verdi.

 

Erdoğan  "Bu operasyonu inşallah milletimiz, Özgür Suriye Ordusu birlikte zafere ulaşmak suretiyle kazanacağız. İnancımız tam. Kararlıyız, azimliyiz. Acaba şunlar, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke, bu ülke nasıl bakmış? Buna bakacak halimiz yok. Bu konudaki karar bu milletindir. Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek. Bizi sınırlarımızda taciz eden 3-5 tane ipsize, soysuza bu sınırlarda soluk aldırtmayız" dedi.

ŞEHİDİN VASİYETİNİ HATIRLATTI


Şehit Özalkan'ın "Şehit olunca devletin ailesine vereceği parayla Telafer'deki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılması" vasiyetini hatırlatan Erdoğan "Biz bu noktada evladımızın inşallah bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz. Onu da yerine getiririz." diye konuştu.

[old_news_related_template title="Şehit TEDAŞ çalışanı toprağa verildi" desc=" Afrin bölgesinden atılan 2 roketin çalıştığı çadırlara düşmesi sonucu şehit olan TEDAŞ çalışanı Şahin Elitaş, son yolculuğuna uğurlandı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/1-264.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sehit-tedas-calisani-topraga-verildi-2186450/"]

BAHÇELİ'NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ 'BAHÇELİ ÜSTLENDİ' DEMİŞTİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin özel kalem müdürü Murat Çeliker, Afrin şehidinin vasiyeti için twitter'dan açıklamada bulunmuş "Afrin Şehidimiz Musa Özalkan’ın vasiyeti olan, Telafer’de anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesi isteğini , MHP Lideri Devlet Bahçeli üstlenmiştir. Şehidimizin son arzusu yerine getirilerekcektir. Ruhu şad mekanı cennet olsun" demişti.

[old_news_related_template title="Şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti yürekleri yaktı" desc="Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti ortaya çıktı. Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan'ın vasiyetinde, şehit olunca devletin ailesine vereceği parayla Telafer´deki çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılması olduğu belirtildi. Peki Musa Özalkan kimdir?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sehit-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sehit-astsubay-ustcavusun-vasiyeti-telafere-anaokulu-yaptirin-2186121/"]