Türkiye Afrin şehitlerine ağladı. Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel'in cenazesi, Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Evrenye köyüne götürüldü. Şehit uzman çavuş için Evrenye Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Metin Çelik ve Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

 

UZUN SÜRE GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Cenaze namazı öncesi şehidin annesi Serpil, kız kardeşi Fatma ve eşi Rukiye Demirel, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada baygınlık geçiren şehit eşi Rukiye Demirel'e sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Dibek köyü Bıçakçılar Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit Astsubay gözyaşlarıyla toprağa verildi Şehit Astsubay gözyaşlarıyla toprağa verildi

Afrin şehidi Astsubay'a İzmir'de son görev


Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın (28) cenazesi, İzmir'in Gaziemir ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

TSK'nın yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında, Afrin kırsalındaki Hac Bilal Köyü Kel Tepe bölgesindeki operasyon sırasında, güvenlik güçleri ile PYD/YPG'li teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 8 askerden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın cenazesi İzmir'e getirildi. Bekâr olan şehit için önce, Gaziemir ilçesinin Gazikent Mahallesi’ndeki evinin önünde helallik alındı, dua edildi.

Ardınan, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Abdülhamit Yavuz Caddesi üzerinden törenin düzenleneceği camiye doğru yola çıkarıldı. Cadde Türk bayraklarıyla donatılırken, vatandaşlar tekbirlerle şehit konvoyuna eşlik etti. Daha sonra Şehit Palancı için Gaziemir’deki Gülhane Camii’nde askeri tören düzenlendi.

Törene şehidin emekli polis memuru babası İhsan Palancı, annesi Yasemin Palancı, ağabeyi Kadir Palancı, kardeşi Ümit Palancı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, bazı ilçe belediye başkanları, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, şehidin silah arkadaşları tabutun başında ağladı. Şehidin annesi, babası, ağabeyi ve kardeşi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Mardin'in Artuklu ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın cenazesi, camideki törenin ardından top arabasına konuldu. Top arabasının arkasından şehit ailesiyle birlikte yürüyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı, tekbir getirdi. Cenazeye katılan vatandaşlar, asker selamı vererek şehide son görevlerini yerine getirdi. Şehit Uğur Palancı, Kadifekale Şehitliği'nde toprağa verildi.

Konyalı şehidin babası oğlunun tabutunu omuzladı


Afrin'e yönelik operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Konyalı Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç (23) şehit düştü. Şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un cenazesi askeri uçakla Konya Havalimanı'na getirildi. Havalimanında şehit için karşılama töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, askeri ve mülki erkan katıldı. Uçaktan askerlerin omuzlarında indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna babası Ahmet Koç da omuz vererek cenaze aracına kadar taşıdı.
Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un cenazesi, Namazgahta kılınacak ikindi ve cenaze namazını müteakip Konya Şehitliğinde defnedilecek.

 

Törende, Şehit ağabeyinin tabutuna sarılıp ağladı Törende, Şehit ağabeyinin tabutuna sarılıp ağladı


Hatay'da gözyaşlarıyla uğurlandı


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi ilk olarak Karacami Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Daha sonra uğurlama töreni için Payas Asri Mezarlığı'na götürüldü. Burada Şehitlik Cami'nde düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata, şehidin ailesi askeri erkan ve binlerce kişi katıldı.

Törende şehit oğulunun tabutuna sarılan annesi Nurten Gökçe ağıt yaktı. Babası Mustafa Gökçe'yi ise Bakan Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata teselli etti. Şehidin kardeşleri Hakan, Melike ve Merve Gökçe de "Canımın içi" diye gözyaşı döktü.

Bekar olan şehit Mustafa Ozan Gökçe'nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından caminin yanındaki şehitlikte toprağa verildi.




Şehidin küçük kardeşinin tabutunun önündeki resmine bakışı yürekleri dağladı. Şehidin küçük kardeşinin tabutunun önündeki resmine bakışı yürekleri dağladı.


Isparta'da 10 bin kişi tarafından uğurlandı


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un cenazesi, memleketi Isparta'da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Açıkkol, için memleketi Isparta'da cenaze töreni düzenlendi. Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkân, şehidin babası Durmuş (55), annesi Keziban, kız kardeşi Mihriban, erkek kardeşleri İhsan (20) ve Emirhan Açıkkol (7) ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze törenine, Afrin'de 3 Şubat'ta şehit düşen Uzman Çavuş Ali Yılmaz'ın babası Hilmi Yılmaz da katılarak, aileye başsağlığı diledi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Açıkkol Ailesi'nin yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu.

'AĞABEYİNİN KAMUFLAJINI GİYDİ'

Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan Açıkkol ise tören öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü. Anne Keziban Açıkkol da tabuta sarıldı, uzun süre gözyaşı dökerek öptü.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazdan sonra baba Durmuş Açıkkol, oğlunun tabutuna sarıldı. Bir süre bu şekilde duran Durmuş Açıkkol'u yakınları ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, ardından tören mangası tarafından top arabasına taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin cenazesi, ardından cenaze aracıyla Garnizon Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

'AFRİN'E ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUM'

Bekâr olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un geçen hafta çarşamba günü ailesini ziyaret ettikten sonra Afrin'e gittiği belirtildi. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkol'un harekâta gitmeden önce yaptığı konuşmalarında 'Afrin'e şehit olmaya gidiyorum' dediğini söyledi. Şehidin odasında 'Gayret bizden, zafer Allah'tan' yazısının yer aldığı kaydedildi.

Erciş'te 7 bin kişi tarafından uğurladı

Şehit Rıdvan Çevik, memleketi Van'ın Erciş ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin cami avlusuna getirilmesi sırasında şehidin annesi Leyla, babası Zeynel Abidin, kardeşleri ve nişanlısı Seda Derin tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

444

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Afrin harekatınde dün şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik için memleketi Erciş ilçesinin Çınarlı Mahallesi'nde bulunan Hazreti Ömer Camisi önünde tören düzenlendi. Törene Ulaştarma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van Asayiş Kolordo Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, polis ve askeri yetkililer ile yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

AİLESİ VE NİŞANLISI TABUTA SARILARAK AĞIT YAKTI

Cuma namazı öncesi Van'dan helikopterle Erciş ilçesine getirilen Şehit Jandarma Onbaşı Çevik'in cenazesi, cami avlusuna götürüldü. Bu sırada gelen babası Zeynel Abidin, annesi Leyla, iki kardeşi ve nişanlısı Seda Derik, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı, gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarını askeri yetkililer, teselli etmeye çalıştı. Şehit cenazesi, cuma namazına müteakip, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra aynı mahallede bulunan Çınarlı mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

EVLİLİK HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

Afrin'de şehit düşen 1'i kız 3 kardeşin ikincisi olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik'in 4 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtilirken, 4 gün önce İzmir'den Afrin'e gittiği sırada babası Zeynel Abidin ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. Babasının, "Oğlum gerekirke istifa et gitme" sözüne tepki gösterip üzülen Şehit Çevik, şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacağını, gerekirse kendisini de Afrin'a giderek şehit olacağını babasına söylediği belirtildi.

 




Şehidin babasını Bakanlar Soylu ve Gül teselli etti Şehidin babasını Bakanlar Soylu ve Gül teselli etti

Şehidin babasını Bakanlar Soylu ve Gül teselli etti


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Eskişehirli Uzman Çavuş Recep Çetin naaşı sabah saatlerinde Eskişehir’e ulaştı. Uzman Çavuş Çetin'in Reşadiye Camii'ne getirilen al bayrağa sarılı tabutu başında cenaze namazı öncesinde dualar edildi. Evli ve henüz 1.5 aylık kızı bulunan Recep Çetin'in ailesi, taziyeleri kabul etti. Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından top arabasına konulan şehit Recep Çetin'in naaşı, toprağa verileceği Kanlıpınar Şehitliği'ne uğurlandı.

Acılı aileyi bakanlar teselli etti


Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin'in Eskişehir'de kılınan cenaze namazına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, şehidin ailesini teselli etti. Acılı babanın koluna girerek sakinleştiren Bakanlar, cenaze namazını baba ile yan yana kıldılar. Şehidin al bayrağa sarılı tabutu top arabasına konulduğu sırada oğluna son kez sarılan baba Eyüp Çetin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sakinleştirildi. Bakan Soylu ve Gül, geçiş töreni esnasında da baba Çetin'i bir an olsun yalnız bırakmayarak teselli etti.

Cenaze törenine; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, şehidin yakınları, sevenleri ve binlerce Eskişehirli katıldı.