Afrin'den son haberler gelmeye devam ediyor. Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Herakatı'nın 20. gününde belirlenen son duruma göre 1028 terörist etkisiz hale getirildi. İşte Afrin'den gelen son gelişmeler...

"1028 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

TSK’dan yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 8 Şubat 2018 tarihinde 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028 olmuştur. Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” denildi.

afrin-harekati-reuters-487

ADIM ADIM İLERLENİYOR

20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda kapsamında gece Kilis ve Hatay’ın hudut karakollarından Afrin kırsalındaki terör mevzileri vuruldu. Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin karşısına düşen Cinderes bölgesine gece boyunca top atışları yapıldı.

Harekât kapsamında TSK birlikleri ve ÖSO unsurları Afrin’e doğru ilerledikçe, operasyon da sınırdan çıplak gözle artık görünmüyor. Zayiat vermemek için Afrin’e adım adım ilerleyen askerler, teröristlerin mayın ve bubi tuzaklarını temizleyerek güvenli yol açıyor. Zaman zaman teröristlerle çatışmalar da yaşanıyor.

MEHMETÇİKLERE DESTEK DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan, harekâta katılan Mehmetçiklere ve ÖSO unsurlarına yurdun dört bir yanından da destek için bal, küçükbaş hayvan, peynir, su, yöresel yiyecekler ile soğuktan korunmaları için bere, atkı gibi giyim malzemeleri gönderilmeye devam ediliyor. Kilis ve Hatay bölgesinden de Afrin’e ilerleyen birliklere lojistik sevkiyat da sürüyor.