Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin ilçesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD'e yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda 21. güne girilirken bir acı haber geldi. Devam eden operasyonlarda bu sabah bir asker şehit düştü.

Konu ile ilgili TSK'dan yapılan açıklamada:  "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 09 Şubat 2018 tarihinde Afrin güney batısında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.  Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Hatay'a şehit ateşi düştü


PKK/YPG'li teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun (23) memleketi Hatay'daki ailesine acı haber ulaştı. Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun şehit olduğu haberini, merkez Antakya ilçesi Akasya Mahallesi'nde oturan ailesine, askeri yetkililer verdi. Şehidin annesi Seliz, babası Fadil Pamukçu, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Türk bayrağının asıldığı şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Şehit Sergen Pamukçu'nun, Facebook sayfasından son olarak Afrin kırsalında silah arkadaşlarıyla çekildiği fotoğrafı paylaştığı, üzerine ise 'Hiç merak etmeyin. Fragman bitti, film başlıyor' yazdığı görüldü. Şehit Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun cenazesi, Antakya Mezarlık Kompleksi'nde cuma namazı sonrası düzenlenecek törenin ardından Antakya Şehitliği'nde toprağa verilecek.

AKAR HAVADAN HAREKATI DENETLEDİ


Öte yandan  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kuvvet Komutanları ile birlikte, Havadan İhbar Kontrol Uçağıyla Suriye kuzeyinde sürdürülen harekâtı denetlediği açıkladı.
Harekatın 21.gününde Eşkan ve Cukali Favkani köylerinin temizlendiği bildirildi.