Harekat kapsamında Türk askerleri, Cinderes merkezine Türk bayrağı dikti. TSK da yaptığı açıklama ile Cinderes'in kontrol altına alındığını açıkladı! Etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 3089.  Öte yandan stratejik öneme sahip Şeran beldesi ile Katme, Kefer Cenne ve Maşele köylerinin alınmasıyla bölgede 'Kuzey kilidi' açılmış oldu. TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin denetimine giren bölgedeki Kefer Cenne köyünde terör örgütü PYD/PKK’nın eğitim kampı da jetlerle vuruldu. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO,  Afrin'in Bülbül beldesi kırsalındaki Surayil köyünün kontrolünü ele geçirdi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI

'Zeytin Dalı Harekatı'nın 49'uncu gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 3 bin 149 oldu.

‘KUZEY KİLİDİ’ AÇILDI

Doğu ve batı cephelerinde ilerleme sağlanırken, kuzey hattı oluşturan ve Afrin'e ulaşımı sağlayan karayolunun bulunduğu bölgede de son günlerde hareketlilik başladı. Bir haftalık süreçte TSK ve ÖSO güçlerinin hava ve kara ateş destek vasıtalarından yararlanarak yürüttüğü operasyonda, Afrin kuzeyindeki Bafelyun tepesi ve köyü ile Şeran beldesi, Kefer Cenne, Katme ve Meşale köyleri ile alt birimlerinde kontrol sağlandı. Terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'in Azez ve Halep ile bağlantısını sağlayan karayolunun da bulunduğu bölgedeki direnişi, TSK ve ÖSO güçleri tarafından böylece kırılmış oldu.

FOTO: DHA

ADIM ADIM AFRİN'E

Kuzey hattında önemli noktaların ele geçirilmesinin ardından teröristlerin Afrin veya daha geri noktalara kaçtığı öğrenilirken, bölgede bulunan bazı köylerde çatışmaların sürdüğü ve bu bölgelerin ele geçirilmesinin an meselesi olduğu öğrenildi.

EĞİTİM KAMPI DA ELE GEÇİRİLDİ

Kritik öneme sahip noktalardan biri olan Kefer Cenne köyü içerisinde terör örgütü PYD/PKK'nın eğitim kampı da TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi. Harekât kapsamında TSK ve ÖSO güçlerine saldırıların yapıldığı kamp, jetler tarafından da havadan vuruldu. Hava bombardımanında teröristlerin eğitildiği kampın imha olduğu ve buradaki çok sayıda aracın da demir yığınına döndüğü görüldü. Teröristlerin her türlü eğitimi gördüğü kampta yapılan incelemede, terör örgütünün tüneller kazdığı, aynı zamanda kurduğu atölyeler ile militanların kıyafetlerini de diktiği belirlendi. Depolarda yüzlerce ayakkabı ve kıyafet ele geçirilirken, kampta, terör örgütüne ait çok sayıda mühimmata da el konuldu. Teröristlerce eğitim amaçlı ve mühimmat deposu olarak kullandığı kampta, geçmiş dönemde, gözlemci olarak Afrin'e gelen Rus askerlerinin de konakladığı öğrenildi.

ASKERİMİZİN MORALİ YERİNDE

Güvenlik kaynakları son derece başarılı ilerleyen ve her adımında ayrı bir başarı hikayesi olarak yorumladığı Zeytin Dalı Harekatı´na katılan askerlerin moralinin yerinde olduğunu bildirdi. Operasyona katılan askerlerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. Yetkililer, operasyona katılan birliklerin Türkiye´den aldıkları haberler ve destek ile güç bulduğunu ve teröristle mücadelenin bu şekilde daha kolay ilerlediğini ifade etti.

ASKER ŞARJ ALETİ İSTİYOR

Öte yandan sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadelesini sürdüren askerlerin tek isteği ise Türkiye halkının kendilerine yönelik desteğini sürdürmesi. Özellikle mevsim şartlarından dolayı Türkiye´nin sınır hattına her türlü ihtiyaç malzemesi gönderdiğini öğrendiklerini ve çok duygulandıklarını anlatan askerler, “Bizlere ulaştırılması için Türkiye´nin çeşitli illerinden her türlü malzemenin sınıra gönderildiğini öğreniyoruz. Sık sık komutanlarımız da bu malzemeleri bizlere ulaştırıyor. Alınca çok mutlu oluyor ve böyle bir milletin ferdi olup, mücadele ettiğimiz için gurur duyuyoruz. Ancak, bizim kıyafet ve gıda gibi tüm ihtiyaçlarımız zaten karşılanıyor” dedi.

Askerler, sınır ötesinde en çok ihtiyaç duydukları malzemenin ise iletişim sağladıkları cep telefonlarını şarj edebilecekleri taşınabilir şarj aleti olduğunu kaydetti.

FOTO: DHA

OBÜS VE ÇNRA'LAR VURMAYA DEVAM EDİYOR!

İlerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO güçleri, kuzey hattında bulunan Merasat El Hatip köyü ve çevresindeki teröristleri hedef alıyor. Havan ve roketlerle Kefer Cenne ve çevresindeki bölgelerde konuşlu TSK ve ÖSO güçlerine yönelik saldırıların yapıldığı Merasat El Hatip bölgesindeki teröristler, Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alınıyor. TSK'nın tam isabetle vurduğu bölgeden yükselen dumanlar Kefer Cenne ve çevresindeki köylerden de görülüyor. Bölgeden zaman zaman silah sesleri de duyulurken, ÖSO güçleri köyün alınmasının an meselesi olduğunu ifade etti.

DIŞİŞLERİ BAKANI: MAYIS'A KADAR BİTER

Viyana’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı için “Mayıs ayına kadar biter” dedi. Bakan Çavuşoglu “Irak’ta da sınır ötesi harekat düzenleyeceğiz” diye konuştu.

TSK’nın sınır güvenliğini ve bölgedeki istikrarı sağlamak için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken, Suriye’nin Afrin bölgesinden sıcak fotoğraflar geldi. Çatışmaların yoğun yaşandığı Afrin’in kuzeyindeki Kafr Jana’ya düzenlenen operasyon sonrasında bölgedeki terör örgütü unsurları ortadan kaldırılıyor.

Terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG/PYD’nin bölgedeki varlığı bu operasyon ile ortadan kaldırılıyor. Afrin’in kuzeyindeki Kafr Jana’da Reuters’ın çektiği fotoğraflarda terör örgütü elebaşı Öcalan’ın posterleri devrildi. Demir plakalar üzerine yerleştirilen posterler, ağır silahların olduğu bir araca bağlanan bir halat vasıtasıyla yıkılırken, bazı bayraklar da indirilip imha edildi.