Bora Erdin/Kubilay Altuğ

Mehmetçik dün sabah 11.05’te, kontrolündeki Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçler ile Gülbaba mevkiinden Suriye’ye girdi. YPG’li hainler çil yavrusu gibi dağıldı... Sivil halka bir şey olmaması için özel hassasiyet gösteren askerlerimiz, hainlerin inlerini başlarına yıktı. Zeytin Dalı Harekatı’na muhalefet ve NATO’dan tam destek geldi...

 

İşte operasyonda dakika dakika yaşananlar...


23:00 Zeytin Dalı Harekatı'nda, Burseya Dağı'ndaki çatışmada 1 Türk askeri şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'in Gülbaba köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 22 Ocak tarihinde Kilis'in Gülbaba köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğu bildirildi. Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.


20:30
 Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Azez Burseya Dağı'ndaki Özgür Suriye Ordusu ile PKK/KCK/PYD-YPG'li teröristler arasında çatışmalar akşam saatlerinde kritik Burseya Dağı'nda yoğunlaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri ise terör hedeflerini topçu ateşiyle vuruyor.

18:30 Kilis’e roketlerin atıldığı Darmık Dağı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından abluka altına alındı. Bölgede yoğun top atışları ve çatışmalar sürüyor.

 

Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinde Darmık Dağı'nın bulunduğu bölgeden Kilis’e 3 günde 10 roket atıldı. Roketlerin atıldığı bölge, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından ateş altına alındı. Gülbaba (Martavan) Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birlikler tarafından fırtına obüs topları, tanklar, Çok Namlulu Roketatarlar (ÇNRA) ile karadan PYD mevzileri vurulurken, zaman zaman savaş uçakları da dağlık ve ormanlık alanı bombalıyor. Top atışları ve çatışmaların sürdüğü bölgeye vatandaşlar yaklaştırılmıyor.

17:15 ÖSO’dan da operasyonla ilgili yapılan açıklamada ÖSO unsurlarının Azez’den Afrin’e doğru harekete geçtiği doğrulandı.

17:00 Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Azez'den operasyon başlattı. TSK’dan yapılan açıklamada 848 rakımlı Barşah Tepesi’nin ele geçirildiği belirtildi.

15:10 Başbakan Binali Yıldırım, "Şu ana kadar operasyonda can kaybımız yok" dedi.

15:00 Kilis'te Ekrem Çetin Mahallesinde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü yakınına 1 roket atıldı.



14:00
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Suriye sınırının sıfır noktasındaki Karatepe bölgesindeki çarkınte, Suriye tarafındaki teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Olayda bir TEDAŞ görevlisi şehit düştü. Olayda 2 ÖSO askerinin de yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

13:15
Tanklarımız Hatay'ın Hassa ilçesinde sınırın sıfır noktasına konuşlanmaya başladı...
Sözcü TV ekibi de Hassa bölgesindeki manevraya ve ÖSO güçlerinin Afrin'e geçişlerine tanıklık etti. Bölgeden gelişmeleri değerlendiren Bora Erdin, tarihi yanında duygu dolu anlar da yaşadı. Erdin tanklarımızın ardından Mehmetçiğe "Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye seslendi...

13:00 Tanklarımız manevraya yapmaya başladı.

11:00 ÖSO'nun bölgedeki ilerleyişi sürüyor...

10:30
ÖSO güçlerinin ele geçirdiği köy sayısı 11'e yükseldi.

 Sözcü'de Bora Erdin, sınır hattında son gelişmeleri takip ediyor. Sözcü'de Bora Erdin, sınır hattında son gelişmeleri takip ediyor.


05:00 / Azez'de ÖSO İle YPG arasında çatışma çıktığı bildirildi. ÖSO gruplarından Ceyşul Şimal'dan alınan bilgilere göre, ÖSO'ya bağlı bazı gruplar Bursayye cephesinde harekete geçti.

01:20 / Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk silahlı Kuvvetleri, YPG'ye ait hedefleri, hava kuvvetleri ile karadan Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve fırtına obüsleri ile vurdu. Askeri kaynaklar ÇNRA'ların bu operasyonda hedeflerin imha edilmesinde önemli başarılar kazandığını belirttiler.


FOTO: İHA / ÖSO güçleri dışarıdan sızmalara karşı kollarına sarı bant takıyor. FOTO: İHA / ÖSO güçleri dışarıdan sızmalara karşı kollarına sarı bant takıyor.