Samsunlu şehit son yolculuğuna uğurlandı


Batman'ın Kozluk ilçesi Kumlupınar köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven memleketi Samsun'da göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İsmail Akduman/ SÖZCÜ İsmail Akduman/ SÖZCÜ


Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven'in şehit olduğu haberini alan ailesine dün geceden itibaren taziye ziyaretleri yapılıyor. İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde yaşayan ailesi acı haber üzerine babası Yusuf ile anne Saime ve iki kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu.

İsmail Akduman/ SÖZCÜ İsmail Akduman/ SÖZCÜ


Şehit evinin önüne İlkadım Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, sokağa da dev Türk bayrağı asıldı. Bir ambulans da evine önünde hazır bekletildi. Bugün ise Samsun Büyük Camide şehit için tören düzenlendi. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazına AK Parti Samsun milletvekilleri, SAmsun Valisi Osman Kaymak, Belediye başkanları, Samsunspor yönetim kurulu ve çom sayıda vatandaş katıldı. Anne Saime oğlunun tabutuna sarılıp göz yaşı dökerken, baba Yusuf Güven ise güçlükle ayakta durabildi. Törenin ardında Adem Güven'in cenazesi şehitlikte toprağa verildi.

İsmail AKDUMAN/ SÖZCÜ

Zonguldaklı şehidi, binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı


Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan (23), Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli köyünde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DHA DHA


Kozluk ilçesinde Kumlupınar köyü yakınlarında bir grup teröristin bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bölgede başlatılan operasyonda, açılan ilk ateşte iki asker ağır yaralandı. Helikopterle Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan ve Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven şehit oldu. Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın cenazesi dün askeri uçakla memleketi Zonguldak'a getirildi. Turan'ın cenazesi, sabah helallik alınması için köydeki evine getirildi. Anne Nuray (43), Erdemir'de işçi baba Ercan Turan'ın (45) güçlükle ayakta durduğu görüldü. Recep Turan gibi uzman çavuş olan amcasının oğlu İsmail Turan ve Siirt'teki er olarak görev yaptığı askeri birliğinden izne gelen, izinde kardeşiyle buluşmayı planlayan ağabeyi Berat Turan cenaze törenine askeri kıyafetleriyle katıldı. Tabuta sarılan İsmail Turan ve Berat Turan uzun süre ağladı.

DHA DHA


Anne Nuray Turan da oğlunun fotoğrafını öperek, "Oğlum senin düğünün mü var? Bu ne kalabalık? Canım oğlum. Doyamadık sana. Sevenin ne çokmuş oğlum" diyerek gözyaşı döktü. Fenalaşan Nuray Turan'a sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehidin küçük kardeşi Erva Turan (7) da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Alınan helalliğin ardından cenaze köy cami yakınındaki cenaze töreni için hazırlanan futbol sahasına götürüldü.

İZNE GELECEĞİ GÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Recep Turan, şehit düştüğü gün yıllık izin öncesi son mesaisini yaptığı öğrenildi. Bugün izne geleceği köyünde Turan'ın cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Polat Türkmen, Hamdi Uçar, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan ve 7 bin kişi katıldı. İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

AA AA

OĞLU ŞAPKASINI, YEĞENİ YELEĞİNİ GİYDİ…


Hakkari’in Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci, Ankara’da düzenlenen törenle toprağa verildi. 39 yaşındaki Dökmeci 19 yıllık askerdi. Bilkent’teki Ahmet Akseki Camiindeki cenaze törenine şehit Dökmeci'nin 8 Eylül tarihinde sünnet düğünü yapacağı oğlu Aytuğ Dökmeci ile yeğeni Berat Dökmeci de katıldı.

Yavuz ALATAN/ SÖZCÜ Yavuz ALATAN/ SÖZCÜ


Aytuğ, cenaze töreninde babasının şapkasını takarken, şehidin yeğeni ise jandarma yeleği giydi.Törene, Dökmeci ailesi ile, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

Yavuz ALATAN/ SÖZCÜ Yavuz ALATAN/ SÖZCÜ


AA, DHA