Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Bedelli askerlik için 633 bin 844 kişinin müracaatlarını tamamlayıp, eğitim konusunda planlamaya dahil edildiğini açıkladı. Akar, eğitim tarihleri ve yerlerinin de en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacağını dile getirdi.

'ABD BU KARARDA GEÇ KALDI'


ABD'nin PKK elebaşları hakkındaki kararına da değinen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Müttefiklerimizin bu adımını olumlu bulmakla beraber çok geç kaldığının altını çiziyorum. Bir taraftan PKK'nın elebaşılarına ödül konulurken diğer taraftan da YPG'ye tırlarla, uçaklarla araç, gereç, silah, mühimmat gönderilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Bunun da bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz" dedi.,

NE OLMUŞTU?


ABD'den yapılan açıklamada, terörist başı Murat Karayılan'ın başına 5 milyon dolar ödül konduğu bildirilmişti. Terörist Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için de 3 milyon dolar ödül koymuştu. Bu kararın ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer'ın Ankara temaslarında alındığı kaydedilmişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD Dışişleri Bakanlığının terör örgütü PKK'nın 3 elebaşının kimliklerini ya da yerlerini tespit edecek bilgiler karşılığında para ödülü koymasını olumlu karşılıyoruz" demişti.