Akit TV’de yayınlanan “Gün Başlıyor” programında "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız" diyen spiker Ahmet Keser'in skandal sözlerine tepki yağmaya devam ediyor.

Son olarak NTV'de katıldığı programda bu konuya değinen AKP Sözcüsü Mahir Ünal, "Bir TV programına çıkacaksın, bu ülkedeki bazı kesimlerle ilgili hedef göstereceksiniz ve o insanlarla ilgili ithamlarda bulunacaksınız. Bunu söyleme hakkını size kim veriyor? ‘Şuradan, buradan başlarız’ ne demek… Siz kimsiniz? Neyi temsilen böyle bir ifade kullanıyorsunuz? Bu asla bizim kabul etmeyeceğimiz, onaylamayacağımız ve Türkiye’nin birliğine beraberliğine dönük apaçık bir sabotajdır. Bu kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Öncelikli olarak bu apaçık bir psikopatoloji. Bunu ifade eden kişiyle ilgili savcılık hemen soruşturma başlattı. Böyle bir şey apaçık bir provokasyondur, sabotajdır. Bunu hangi kelimeyle açıklayacaksın? Bununla ilgili Adalet Bakanı ile görüştüm. Tabi adli olarak gerekli girişimler yapılacaktır. Bildiğim kadarıyla ilgili televizyon da ilgili kişiyle ilgili gerekli işlemleri yaptı diye biliyorum. Yani bu gözardı edilecek bir konu değil. Çünkü doğrudan toplumu kin ve nefret temelinde kışkırtma var burada. Bunu onaylamamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="AKİT TV spikeri istifa etti" desc="Akit TV’de yayınlanan “Gün Başlıyor” programında 'Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız' diyen spiker Ahmet Keser'in istifa ettiği kanal tarafından duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/sp-2_16_9_1519719340_16_9_1519802432.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/akit-tv-spikeri-istifa-etti-2253805/"]