Akit TV’de çalıştığı dönemde yaptığı “Gün Başlıyor” isimli programdaki; ‘’Sivilleri öldürecek olsak başta Cihangir’den başlarız.  Nişantaşı, Etiler var… Bir sürü hain var, Türkiye Büyük Millet Meclisi var, buralardan başlarız’’ sözleri nedeniyle sunucu Ahmet Keser hakkında  “Basın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davaya, Keser ve taraf avukatları katıldı. Akit TV’nin eski spikerlerinden Ahmet Keser savunmasında, Türkiye’nin Afrin ve Zeytindalı Harekâtı sırasında 6-7 Ekim olayları gibi TSK başarısız olsun diye manipülasyonlar yapıldığını söyleyerek; “TSK Afrin’de bataklığa gömülse de AKP gitse de kurtulsak’ diyen çevreler manipülasyona ortak oldular benim derdim sadece operasyonu başarılı olmasıdır. ABD’nin desteklediği teröristleri öldürmek amacıyla gittiğini belirtmek istemiştim’’ dedi.

“CANLA BAŞLA ÇABALIYORUM”

Kendisinin linç edildiğini iddia eden Keser, haber bülteninde bazı sözler sarf ettiğini fakat sözlerinin cımbızla alındığını savundu. Benim derdim, kimse birbirine girmemesidir diyen Ahmet Keser, şunları söyledi: “Ben bu suçun işlenmesine mani olmaya çalışırken de bu suça maruz kaldım. Ben bu suçu kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum” dedi.
Duruşma eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.