AKP Grubu, TBMM'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Erdoğan, Türkiye yönetim sistemini değiştiren adımları milletle birlikte attıklarını ifade etti. Şimdi yapacakları işin yine millete bakmak, onun gösterdiği istikamette yürümek olduğunu belirten Erdoğan, "Kendisini milletin üzerinde, AK Parti'nin üzerinde görenlerin bu mesajı alması mümkün değildir. Çünkü onların gözleri artık görmez, kulakları duymaz, kalpleri hakikate yönelemez olur. Biz her zaman için milletimizle, onun değerlerini, hassasiyetlerini, beklentilerini paylaşanlarla birlikte yol yürümeyi sürdüreceğiz. Bu kadronun, bu vasıflara sahip arkadaşlardan oluştuğuna inanıyorum.

Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)


Pazartesi günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni'yle Türkiye yeni bir döneme adım atacak. Meclis'teki merasimin ardından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. 22 ülkenin cumhurbaşkanı ile 17 ülkenin başbakanı katılım gösterecek. Ayrıca çok sayıda uluslararası kuruluş başkanı, bakanlar, her ülkeden Türkiye dostu kardeşimiz göreve başlama törenine iştirak edecek. Böylece yeni yönetim sistemimize geçişimizi hem dünya ile hem de halkımızla milletin evinde paylaşmış olacağız" diye konuştu.

Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)


İLK KABİNE TOPLANTISI CUMA GÜNÜ

Aynı gün ilk Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini de yayınlayacaklarını paylaşan Erdoğan, "Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla pazartesi akşamı saat 21.00'de kabineyi açıklayacağız ve hemen kolları sıvayıp çalışmaya başlayacağız. Böylece ülkemize yıllardır patinaj yaptıran, sürekli kaoslara yol açan eski sistemi bir kenara bırakıp yepyeni bir sisteme kapıları açacağız. Uzun süredir böyle bir yönetim sistemine geçişe kararlılığı olan büyüklerimiz bu işi başaramadılar.

7temmuzsozkarti

Bu işi başarmak hamd olsun AK Parti'ye nasip oldu. İşin sistem bazında bu değişikliğini yapmaktan öte şimdi aslolan bunun meyvelerini milletimize tattırmaktır. Bu adımı atarken de çok çok kararlı olacağız. Burada biz ortak akılla, kollektif akılla hareket etme suretiyle inşallah hedefe kilitlenecek ve neticeyi alacağız. Biz tevazuyu kendisine ilke edinmiş bir insanlar topluluğuyuz. Bundan taviz vermemeliyiz. Kimseye tepeden bakamayız. Tepeden bakmacı bir anlayışla da yürüyemeyiz. Bunu ayaklar altına alacağız ve kardeşler topluluğu olarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.  Erdoğan, pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sını yayınlayacaklarını açıkladı.

7temmuzsozkarti2

Cuma günü ilk toplantımızı yapmadan önce Hacı Bayram'a cuma namazına gideceğiz daha sonra ilk kabine toplantımızı gerçekleştireceğiz. Salı günü ilk yurt dışı ziyaretimi Azerbaycan ve KKTC'ye gerçekleştirerek geleneğimizi sürdüreceğiz. Çarşamba günü de Brüksel'e giderek ülkemizi temsil edeceğiz. 2 günlük bir NATO zirvesinden sonra burada çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)


"181 BİN 500 KİŞİYLE İLGİLİ PASAPORT TAHDİDİ KALDIRILACAK"

FETÖ'ya mücadeleyi de kesintisiz sürdürüyoruz. Davaların büyük bölümü yıl sonuna kadar tamamlanacak. Dünyanın en sinsi terör örgütüyle mücadelenin öyle kolay olmadığını belirtmek isterim. Yargıda suçlu bulunanlar ceza alırken, masumlar beraat ediyor. FETO'yla mücadele kapsamında tututklanan ve mahkum olanlarla ihraç edilenlerin bir kısmının eş çoccuk anne ve babalarının pasaportlarına tahtit konulmuştur. Artık soruşturmalar belli aşamaya geldiği için 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidi birkaç güne kaldırılacak. Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayalanların mağduriyetini gidermiş oluyoruz.

Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)


Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)


Kendisi hakkında "yorgun" nitelendirmesini yapanlara cevap veren Erdoğan, "Bizlerle ilgili 'yorgun bir Cumhurbaşkanı adayı' yakıştırması yapanların hali ortadadır. Biz, azim ve kararlılıkla bu yola devam ediyoruz. Bize yorgun yakıştırması yapanların, bizim ne kadar antrenmanlı olduğumuzdan haberi yok. Aslında onlar zihinsel bir yorgunluk içindeler, bizler değiliz. Çok daha güçlü bir şekilde bu yola devam ediyoruz. Yeni yönetim sistemimizden aldığımız güçle daha çok çalışacağız, daha hızlı ve kesin neticeler elde edeceğiz. Bizim hedefimiz güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye'dir. İnşallah erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandıracağız" ifadelerini kullandı.

Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)


'KABİNEDE MECLİS'TEN İSİMLER OLABİLİR'

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Meclisteki yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.Pazartesi günü açıklanacak ilk cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeni kabinesine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin ters köşe olmanız için, Bakanlar Meclisten de olabilir, neden olmasın." yanıtını verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın Meclisteki makamına geçti. Erdoğan, saat 14.00'te TBMM'nin 27. Dönem Milletvekili And içme Töreni'ne katılacak.

 

SON BAŞBAKAN HELALLİK İSTEDİ

AKP Grubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda önce son Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım, “Milletimizin rızasını aldık kara propagandalara asla boyun eğmedik. Çok zor imtihanlardan 16 yıl boyunca yüzümüzün akıyla çıktık. Davamızı siyasetimizi asla zaafa uğratmadık. Hem liderimizin hem grubumuzun hem de milletimizin verdiği emanete halel getirmedik. Cumhuriyet tarihinin belki de en uzun iki yılını kırmadan dökmeden geride bırakmayı liderliğinizde başardık. Bu süre zarfında tarifi imkansız saldırılara maruz kaldık ama hiçbir vesayete darbeye dayatmaya boyun eğmedik. Bir olduk iri olduk milletimizle kenetlendik, sonunda Rabbimiz bize güzel bir zafer nasip ettik. 24 Haziran seçimleri millet eliyle bütün vesayetlerin ortadan kaldırıldığı bir seçim olmuştur. Bize güvenen milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Şimdi artık milletin verdiği emaneti daha ileri götürmek, güven ve istikrarla ülkemizi, cumhuriyetimizi 100. yıl hedeflerine taşıma zamanıdır” şeklinde konuştu.

Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ) Zekeriya ALBAYRAK (SÖZCÜ)


Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“15 Temmuz başta olmak üzere her zorluğu omuz omuza liderliğinizde aşarak bugünlere geldik. Burada olan, olmayan, bayrak değişiminde benlik kavgası gütmeyen bütün milletvekilleri, teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Milletin partisi olarak ne kadar şeref duysak azdır. Zor zamanda liderimizle kenetlendik, çizgimizi değiştirmedik, eğilmedik, bükülmedik. Sonunda zafere erdik. 16 yılda ülkemize çok büyük eserler kazandırdık. Birçok eserleriniz arasında AK Parti ile MHP arasında başlattığınız güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmuştur. Bu süreçte emeği geçen MHP'li yol arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki, yeni dönemde ülkemizin hizmetleri daha hızlı bir şekilde yapılacak ve ülkemiz hak ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. Türkiye şaha kalkacak. Demokrasimizi daha da geliştireceğiz, hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeyeceğiz, özgürlük alanlarını genişleteceğiz, üreteceğiz, refahı artıracağız, artan refahı da milletimize adil şekilde dağıtılması için gayret göstereceğiz. Şahsım ve 65. Hükümet adına bize güveninizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün grubumuzdan zatıalinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bilerek bilmeyerek gönlünü kırdığımız varsa hakkını helal etmesini istiyorum, benim hakkım varsa helal ediyorum. Parlamenter sistemin son Başbakanı olarak görevimizi tamamlama arefesinde bulunduğumuz şu anlarda huzurunuzda 27. Yasama döneminde ülkemiz için akıl teri alın teri dökecek seçilen bütün milletvekili arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülkemize milletimize hayırlı olmasını mevlamdan niyaz ediyorum".

"Demokrasiyi daha da geliştireceğiz, hukuk devletinden taviz vermeyeceğiz, üreteceğiz, refahı artıracağız, milletimize adil şekilde dağıtacağız. 65. Hükümet adına bize güveninizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm arkadaşlarım ve sizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bilmeden kırdığımız varsa hakkını helal etsin, ben de hakkımı helal ediyorum. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."