AKP Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın, bozkurt işaretini Hıristiyan Gagavuzlar'ın kullandığını ifade edip, 'İslam'ın ruhuna da aykırı olan bu işaretle Ortadoğu'ya girmek mümkün olabilir. Fakat Ortadoğu halkının gönlüne girmek için bu sembol tepki çekmekten başka hiçbir işe yaramaz' paylaşımına, tepkiler sürüyor.

AKP Düzce milletvekili İbrahim Korkmaz'ın 'bozkurt işareti' açıklamaları MHP ile AKP arasında krize dönüştü. AKP Düzce milletvekili İbrahim Korkmaz'ın 'bozkurt işareti' açıklamaları MHP ile AKP arasında krize dönüştü.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin bugünkü grup toplantısında AKP'li vekilin bu açıklamasına tepki göstermiş ve  "Kızılelma’yı şirk gören kripto münkirin karalaması çok yeniyken, bir başka densiz ve bereketsiz eski milletvekili Bozkurt işaretinin İslam’ın ruhuna aykırı olduğunu şuursuzca dile getirmiştir. Bozkurt işaretinin İslam’ın ruhuna aykırı olduğunu söylemek için Haçlı beşiğinde sallanmak, küfrün eteğinden tutmak, Türk düşmanlarından ilik ve irade nakli yapmak yeterli olacaktır. Bugün yükselen milli duygu ve ittifak hukukunu kırmak için seferber olanlar, şunu unutmasınlar ki, Bozkurt asırlar boyunca Türk milletinin bağımsızlık umudu, zorlu anlarında uzakları yakın eden ufuk çizgisi, karanlık aydınlatan meşalesi olmuştur. Bilinsin ki; Zeytin Dalı Harekatı'na Bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak, fedakarlıkta sınır tanımayacak yüz binlerce Bozkurt hazır beklemektedir. Eğer yeri gelirse ben de bir Bozkurt gibi, en ön safta Afrin'e gider, gerekirse ihtiyaç hasıl olursa bu vatana, bu millete taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim. Bu da millete bir Devlet sözüdür" dedi.