Çelik şunları kaydetti;

"Uğraştığımız çeşitli meselelerden birisi de Danıştay'da hukuki denetim yerine yerindelik denetimi yapılması yönündeki yanlış uygulamaydı. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargı yetkisi yerindelik denetimi yönünde kullanılamaz. Yargı kararlarına saygı duyuyoruz. Peki anayasa ile açık şekilde çelişen bu kararı eleştirmeyecek miyiz? Türkiye'yi tüketen bu gelenek bu kararla hortlamaya çalıştığı zaman tepki vermeyecek miyiz? Danıştay kendi sınırını aşmıştır. Danıştay, bu kararla hükümet gibi davranmıştır. Kendisini yürütmenin yerine koymuştur. Yürütmenin takdir yetkisini yok sayarak bu yetkiyi kendi kullanmıştır. Yasayı ve anayasayı açık bir şekilde çiğnemiştir. Bunlar çok tehlikeli şeylerdir.

Seçimlerin sonucunda ortaya çıkan iradeyi nereye koyacağız. Bu yapılan iş ilgili dairenin kendisini hükümetin yerine koymuştur. Maalesef Türkiye'nin çok geride bıraktığını düşündüğümüz çok tehlikeli bir geleneğin yeniden ortaya çıkmasıdır."

[old_news_related_template title="'Cumhur İttifakı'nda 'af' krizi: Ardı ardına son dakika açıklamaları" desc="AKP-MHP ittifakında 'af çatlağı' giderek büyüyor. MHP lideri Bahçeli'ye yanıt veren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Cumhurbaşkanımıza saygı kırmızı çizgimizdir. Bahçeli'nin ifadeleri siyasi nezakete uygun değildir. Son derece yanlış buluyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/omer-celik-iha_16_9_1540214548.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/celik-bahcelinin-ifadeleri-siyasi-nezakete-uygun-degildir-2695290/"]