Meclis'teki kritik Devlet Bahçeli - Abdülhamit Gül görüşmesine de değinen Ünal görüşmenin uyum çalışmalarıyla ilgili olduğunu belirtti.

Ünal şunları kaydettti;

"Öncelikle bugün saat 13'te sayın Cumhurbaşkanımızla Devlet Bahçeli arasındaki görüşme bir şeyin altını çizelim, daha önceden belirlenmiş bir görüşmeydi yani dünkü bir gelişme değil. Dün sayın Abdülhamit Gül'le Devlet Bahçeli arasında da yine bir görüşme vardı, Meclis'teki görüşme. Dün Sayın Devlet Bahçeli'nin bu açıklamasından sonraki bütün gündem ve süreç seçim gündemine yorumlandı. Sayın Adalet Bakanımız aynı zamanda Milli Mütabakat Komisyonu üyesi bizim uyum çalışmalarımıza ilişkin bir karşılıklı istişare, zaten çok kısa bir istişareydi gerçekleştirdiler, bugün de sayın cumhurbaşkanımız ile görüşülecek, Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklama MHP'nin teklifi mahiyetinde görülmeli. Her siyasi parti kendi görüşünü paylaşır. MHP'nin bir erken seçim mahiyetinde açıklaması olmuştur. Bu da bizim ilgili kurumlarımızca değerlendirilir. Biz seçimlerin kendi tarihinde yapılması konusunda çok dikkatli olduk. Bugün saat 13'teki görüşmenin sonucunu görmek gerekir. onun dışında bizim bir değerlendirme yapmamız doğru olmaz" diye konuştu

TRUMP'IN TWEET'İNE YANIT

Ünal ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgli tweet'ini ise şöyle değerlendirdi:

"Trump'ın twitlerine alıştık. Onlardaki yargı da bizdeki yargı değil mi? Yargıya saygı duyacağız. Rahip dışındaki kararı verecek olan ne Trump, ne de yargı dışında biri değil. Kararı yargı verecek."