Girişte erkek öğrenciler güvenlik görevlileri tarafından aranırken, kız öğrencileri de kız öğrenci arkadaşları aradı. Eroğlu iftar sonrası AKP propagandası da yapıp, “İnşallah büyük Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz. Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi. Birinci hedef cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak’’ dedi.

Öğrenciler 3 bin kişiyle sınırlı tutulan iftar yemeği öncesinde fakültelerine giderek yemek bileti aldı. Bileti olmayan öğrenciler Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Merkez Yemekhanesi'ndeki yemeğe katılamadı. İftar programında Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Mustafa Tutulmaz, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, AKÜ Rektörü Prof. Mustafa Solak da hazır bulundu.

resimid_5133509 Foto Sözcü


''DOĞACAK ÇOCUKLARIN DA HEDEFİ VAR''

Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada “İnşallah büyük Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz. Malumunuz Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi'' dedi ve şunları söyledi:

''Bunlardan birinci hedef cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak. 2053 yılında İstanbul’un fethinin 600’üncü yılında da şanlı bayrağımızı daha da zirveye taşıyacaksınız. Tabii yeni doğanların ve doğacakların da 2071 hedefleri var. İnşallah büyük bir Türkiye’ye, küresel bir güç için hep birlikte gece gündüz çalışmaya hazır mıyız? İngiltere’yi, Almanya’yı, Fransa’yı geçmeye hazır mıyız? Yeminle söylüyorum onları geçeceğiz. Çünkü biz yükselişteyiz. Onlar inişte. Allah’ın izniyle ve yardımıyla bu milletten yana. O bakımdan merak etmeyin Allah’ın izniyle başaracağız”