Türkiye krizle mücadele edip kamuda tasarruf çağrıları yapılırken; belediyeler savurganlıkta sınır tanımıyor. AKP’li Erzurum Palandöken Belediyesi, 2. Abdülhamid’in vefatının 100. yılı anısına Erzurum’da ‘’Akıllı nikah sarayı’’ yaptırıyor.

TEMELİ GEÇEN YIL ATILDI

Palandöken Belediyesi’nin temelini geçtiğimiz yıl kasım ayında attığı 22 milyon 125 bin liraya mal olması beklenen ‘Nikah Sarayı’nın inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.  Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ‘Nikah Sarayı’ için şunları söyledi:

OSMANLI MİMARİSİNİN İZLERİNİ TAŞIYACAK Akıllı nikah sarayı, Osmanlı mimarisi ile çağdaş mimarinin sentezi olarak planlandı. Tanıtım broşürlerine göre nikah sarayının içi böyle olacak. OSMANLI MİMARİSİNİN İZLERİNİ TAŞIYACAK
Akıllı nikah sarayı, Osmanlı mimarisi ile çağdaş mimarinin sentezi olarak planlandı. Tanıtım broşürlerine göre nikah sarayının içi böyle olacak.


“Burası ilçemizin yeni gözdesi olacak. Bu projemiz toplamda 14 bin metrekare alanı kapsıyor. Evlenecek genç çiftlerimizin bütün ihtiyaçları bu mekânda karşılanacak ve yine konuklar da nezih bir ortamda dünya evine giren kardeşlerimizin bu mutlu anına şahitlik edecekler. Nikah sarayımız, mutlu ve huzurlu ailelerin kurulmasında atılmış ilk adım olacak. Abdülhamid Han’ın vefatının 100’ün yılı hasebiyle bu yatırımı Cennet Mekan Abdülhamid Han’a ithafen inşa edip ilçemize kazandıracağız.”

İÇİNDE YOK YOK...

Palandöken Belediyesi’nin Nikah Sarayı’nın  içerisinde açık ve kapalı otopark, mescit, sığınak, takı ve kutlama fuaye alanları, terzi, kuyumcu, çiçekçi, şekerci, fotoğrafçı, kuaför, gelin ve damat dinlenme odaları, güvenlik sistemi, restoran ve nikâh salonu yer alacak.

16 KEZ EVLENMİŞ


1876-1909 tarihleri arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun başında olan Abdülhamid'in kızı Ayşe Sultan'a göre babası 2. Abdülhamid'in 13 eşi vardı. Kabul gören başka kaynaklara göre ise Abdülhamid'in tam 16 eşi oldu... İşte eşlerinin isimleri ve evliliklerinin tarihleri:

Nazikeda Başkadınefendi (1863)
Safi-Naz Nur-Efzun Kadınefendi (1868)
Bedrifelek Kadınefendi (1868)
Bidar Kadınefendi (1875)
Dil-Pesend Kadınefendi (1883)
Mezide Mestan Kadınefendi (Şubat 1885)
Emsal-i Nur Kadınefendi (Kasım 1885)
Müşfika Kadınefendi (Kayıhan-Kayısoy) Kadınefendi (1886)
Sazkar Hnımefendi (1890)
Peyveste Hanımefendi (1893)
Fatma Pesend Hanımefendi (1896)
Behice (Maan) Hanımefendi (1900)
Saliha Naciye Hanımefendi (1904)
Dürdane Hanımefendi (Baş gözde)
Calibos Hanımefendi (İkinci gözde)
Nazlı Yar Hanımefendi (Üçüncü gözde)