Konya’nın Çumra ilçesinin AKPli Belediye Başkanı Mehmet Oğuz (45) belediye binasından çıkıp aracına bindiği sırada yanına Bahattin Y. isimli bir kişi yaklaştı. Bahattin Y., başkan Oğuz’a yanında getirdiği tüfekle ateş ederek olay yerinden hızla uzaklaştı. Her iki ayağından yaralanan belediye başkanı özel bir araçla Çumra Devlet hastanesine ardından Konya’daki bir hastaneye sevk edildi. Oğuz’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Saldırıya uğrayan AKPli Belediye Başkanı Mehmet Oğuz Saldırıya uğrayan AKPli Belediye Başkanı Mehmet Oğuz

İMAR AFFI ÇIKTI!


Silahlı saldırıyı gerçekleştiren Bahattin Y., daha sonra silahı ile birlikte polis merkezine giderek teslim oldu. Bahattin Y.’nin, imar affından faydalanmak için belediyeye su aboneliği müracaatı yaptığı, ancak bölgede şebeke hattı olmadığından aboneliği gerçekleşmediği ve bu nedenle aftan faydalanamadığı için Başkan Oğuz ile daha önce tartıştığı öğrenildi.

Polisteki sorgusu süren Bahattin Y.'nin sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında da tüfeklerle çektirdiği fotoğrafı yayınlaması dikkat çekti. Akli dengesi yerinde değil raporu olduğu öne sürülen Bahattin .Y’nin, daha önce de bir polis aracını ateşe verdiği öğrenildi.