Tirebolu Belediyesi, ilçeye bağlı Doğancı bölgesinde yapılacağını duyurduğu TOKİ evleri projesi için afişler bastırdı.

olmayan-projenin-afisleri-sehrin-her-tarafina-asildi-1 Afişlere, “Belediyemiz öncülüğünde TOKİ kayıtlarımız başlamıştır. İlçemize hayırlı olsun” diye yazıldı ve AKP’li Başkan Abdullah Karabıçak’ın fotoğraflarına yer verildi.

tirebolu-toki-adiyla-acilan-facebook-hesabinda-da-reklam-yapildi İsteklilerden de, peşinat adı altında, kişi başı 40 bin lira para toplandı.

TOKİ: AFİŞLERDEN HABERİMİ YOK

SÖZCÜ, hem AKP’li Belediye yetkilileri hem de TOKİ’yle görüştü. Belediye yetkilileri, “Her şey hazır. Yazışmalar bitti. Dosyayı TOKİ’ye götüreceğiz” derken, SÖZCÜ’nün sorusunu yanıtlayan TOKİ ise  “Bu afişler bizim bilgimiz dışında hazırlanmış, idare olarak bu talebi reddettik. TOKİ olarak şuanda orada öyle bir projemiz bulunmamaktadır’’ açıklaması yaptı.

''BENDEN HABERSİZ KOYMUŞLAR''

Tirebolu’da yaşanan TOKİ skandalı ile ilgili olarak AKP’li belediye başkanı Abdullah Karabıçak da SÖZCÜ’ye açıklamada bulundu. Karabıçak, kendisine ait fotoğrafların yer aldığı afişlerin Tirebolu’da asılması konusunda ''Benim bilgim dışında asmışlar, haberim yoktu. Öğrenince de afişleri toplattım” dedi. Başkan Karabıçak, belediye olarak kimseden para toplamadıklarını belirterek “Ama özel şirket topluyor olabilir. Zaten TOKİ’nin böyle bir projesi yok. Biz de arayış içerisindeyiz” diye konuştu.