Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP Aydın milletvekili Abdurrahman Öz "Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni Ramazan ayının manevi havasına uygun davranmaya davet ediyorum.
Plaj voleybolu faaliyetlerinin Efeler ilçemizde (Aydın/merkez) bulunan Bey Camii'nin yanı başında değil de birbirinden güzel plajlarımızın bulunduğu Didim veya Kuşadası ilçelerinde
yapılmasının uygun olacağını, Aydın kamuoyu ile paylaşıyorum. Saygı ve hassasiyet her şeydir." Öz'ün açıklamalarına tepki gösterenler kadar destek verenler de oldu.

FOTO:İHA/Arşiv - AKP Aydın milletvekili Abdurrahman Öz FOTO:İHA/Arşiv - AKP Aydın milletvekili Abdurrahman Öz "Ramazan ayı geldi. Turnuva başka yerde yapılsın" dedi.

"YILLARDIR AYNI TARİHTE YAPILIYOR"


Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar ise AKP'li vekilin sözlerine tepki gösterdi. Ünüvar “Sayın Abdurrahman Öz’ün plaj voleybolu ile ilgili açıklamasını üzüntüyle öğrendim. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle plaj voleybolu müsabakaları 3 yıldır aynı tarihte yapılmaktadır. Bu turnuva Türkiye ve Dünya Voleybol Federasyonları tarafından yapılmaktadır ve herkesin bildiği gibi Türkiye Voleybol Federasyonu Sayın Öz’ün partisi tarafından oluşturulan hükümete bağlıdır. Sayın Öz; plaj voleybolunu ramazan ayı ile örtüştürmekte ve bu ayın manevi havasına uygun olmadığını ifade etmektedir” şeklinde konuştu.

"TÜM OTELLER DOLU"

Ünüvar, “Kendisine sormak istiyorum. Sayın Öz; Siz ve hükümetiniz Ramazan boyunca Türkiye’deki bütün sportif faaliyetlerin deniz kıyıları haricinde yasaklanmasını mı düşünmektesiniz. Bu turnuva olimpiyatlara puan veren uluslararası bir organizasyondur. Yaklaşık 25 ülkeden 150 sporcu katılmaktadır. Ve artık bu büyük turnuvalar şehrin en görkemli kent meydanlarında yapılmaktadır. 5 gün boyunca şehirde ki bütün oteller doludur. Böyle büyük bir uluslararası organizasyon için seçilmiş birkaç kentten biriyiz ve bu turnuva 30’a yakın ülkede televizyonlardan izlenecektir. Sayın Öz’ün kentimizin tanıtımı için çok önemli olan bu fırsata ve spora bakışını bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik her yıl kent meydanındaki kortta düzenleniyor. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik her yıl kent meydanındaki kortta düzenleniyor.

HER YIL KENT MEYDANINDAKİ KORTTA OYNANIYOR


Aydın'da Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, her yıl mayıs ayının ikinci yarısında geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Voleybol Federasyonu Pro Beach Tour Aydın etabı
kent meydanında kurulan plaj voleybolu kortunda oynanıyor. Organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Çekya, Ukrayna, Bulgaristan, Sırbistan, Azerbaycan, KKTC ve Romanya gibi ülkelerden çok sayıda takım da katılıyor. Turnuva toplamda bir hafta sürüyor.