Meclis Genel Kurulu’nda, Adana’nın Aladağ İlçesi’ndeki 11’i çocuk, biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yurt yangının yıldönümünde CHP, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okullarda öğrenim gören öğrencilerin barındıkları yurt ve pansiyonların denetiminin sıkılaştırılmasına yönelik grup önerisi verdi.

TUTUKLU SANIKLAR TEK TEK TAHLİYE EDİLDİ Aladağ’da 29 Kasım 2016’da, ortaokulda okuyan kız öğrencilerin kaldığı, Süleymancı cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik kontağından yangın çıktı. Yurtta kalan eğitmen Fatma Canatan ile birlikte 11 öğrenci öldü. İhmali olduğu iddiasıyla 7’si tutuklu 14 sanık hakkında dava açıldı. Aradan geçen süreçte bütün tutuklu sanıklar tahliye edildi. TUTUKLU SANIKLAR TEK TEK TAHLİYE EDİLDİ
Aladağ’da 29 Kasım 2016’da, ortaokulda okuyan kız öğrencilerin kaldığı, Süleymancı cemaatine ait özel kız öğrenci yurdunda, elektrik kontağından yangın çıktı. Yurtta kalan eğitmen Fatma Canatan ile birlikte 11 öğrenci öldü. İhmali olduğu iddiasıyla 7’si tutuklu 14 sanık hakkında dava açıldı. Aradan geçen süreçte bütün tutuklu sanıklar tahliye edildi.


‘ÇOCUKLARIMIZIN KIYMETİ YOK...’

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Aladağ’daki facianın üzerinden iki yıl geçtiğini anımsattı. Sümer, öğrencilerin ailelerinin Meclis’e gelerek hak, hukuk ve adalet istediğini belirtti. Delillerin karartılması uğruna Aladağ’daki yurdun bir gecede yıkıldığını ifade eden Sümer, yangından sonra yönetmeliğe uygun olmayan kaç yurdun denetlendiğini, uygun koşulları taşımadığı için kaç yurdun kapatıldığını sorarak, “Etkin bir denetim yok ve çocuklarımızın kıymeti yok” dedi.

AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten ise partisinin iktidara geldiğinden bu yana en fazla üzerinde durdukları konuların başında eğitimin geldiğini belirterek şöyle konuştu:

‘BEKLENMEDİK OLAYLAR OLABİLİR’

“Kan, acı üzerinden siyaset yaparsanız sadece provokatörlük yapmış olursunuz. Türkiye’de 18 milyon öğrencimiz var, 900 bin Suriyeli öğrenciyi de katarsak neredeyse 19 milyona yaklaşan öğrenciye sahibiz. Bu kadar öğrencinin olduğu yerde zaman zaman beklemediğimiz, müessif hadiseler olabilir.’’

aladag 11'i çocuk 12 kişinin öldüğü yurt yangını Meclis'de tartışıldı


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu sözlere sert tepki gösterdi. Özkoç bu sözlere ‘’Allah kahretsin seni, 12 can gitti, ‘19 milyon çocuğun olduğu yerde böyle ölümler olur’ diyor, terbiyesiz adam… ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bu anlayışı Allah kahretsin’’ diye tepki gösterdi. Muhalefet milletvekilleri de ‘’Fıtratında var’’ diye laf attı.

Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop ise  Özkoç’u “Beddua etmeyin” diye uyardı.