İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığı binasının açılışı için gittiği Denizli'de, Okçuluk Atlı Spor Kulübü üyeleri tarafından atlarla, yöresel kıyafet ve Kayı boyu flamalarıyla karşılandı. Akşener, açılışın yapılacağı alana otomobille gelirken, atlılar da eşlik etti. Platforma çıkan Meral Akşener, İYİ Parti'nin cesurlar hareketi olduğunu, umudunu kaybetmiş gençlerin tekrar umudunu kazandırmak için kurulduğunu söyledi.


"GÜVEN KORKUYA DÖNÜŞÜYOR"


Devlet millet kaynaşmasının hızla azaldığını dile getiren Akşener, "Devlet millet kaynaşması, bu arkadaşlar onun için gelmişlerdi, hızla azalıyor. Devletin milletimizdeki algısı, güven yerine korku haline dönüyor. Böyle bir ülke olamaz. Böyle bir ülkede devlet yönetilemez. Biz yeniden devlet millet kaynaşmasını tanzim edeceğiz, tahkim edeceğiz. Devlet deyince insanımızın aklına güven gelecek. Sırtını dayayacağı çınar ağacı gelecek" diye konuştu.


"BU ARKADAŞLAR CİDDİYETSİZ"

Konuşmasında Afrin harekatına da değinen Akşener, "İYİ Parti olarak Afrin'in zorunluluk olduğunu başından beri söyledik. İYİ Parti olarak daha önce davulla zurnayla hareket yapılmaz dedik. Ve Afrin'le ilgili olarak 'Zorunlu ve geç kalınmış bir harekattır' dedik. O zamandan beri Afrin'de mücadele eden Mehmetçiğimizin, kahraman ordumuzun arkasında durmaya, polemiklerin dışında kalmaya dikkat ediyoruz. Çünkü devlet yönetmek ciddi bir iştir. Bu arkadaşlar ciddiyetsiz insanlar, 16 yılda devlet yönetme ciddiyetini hala öğrenemediler. Sorum şu; Suriye meselesini biz eğer beraber konuşsaydık, muhalefeti dinleselerdi, sözlerine dikkat etselerdi, bugün Afrin konusu nasıl olurdu? Ve Kilis, Reyhanlı, Hatay gibi şehirlerimiz, roket atılan ve vergileri ertelenen insanların yaşadığı şehirler olmazdı" dedi.

"ASKERİ MÜDAHALELER CİDDİYET İSTER"

Kendisinin de İçişleri Bakanlığı döneminde en uzun 50 kilometrelik kara harekatının arkasında imzasının bulunduğunu ifade eden Akşener, "Bu kardeşiniz, ablanız, en uzun 50 kilometrelik kara harekatının ardında imzası olan kişidir. Siz o zamanlar, davulla zurnayla Mehmetçikleri afişe ederek, komutanları afişe ederek o günlerin içişleri bakanı olarak, övündüğümüzü duydunuz mu, duymadınız. Çünkü askeri müdahaleler ciddidir, ciddiye alınmalıdır. Futbol maçına benzemez, AK Partinin Genel Başkanı muhtarlara konuşuyor, diyor ki 'Daha yeni ısınmaya başladık, yolun başındayız.' Utanın utanın, futbol oynamıyorsunuz. Mehmetçiğin, ana kuzularının, sizin düşürdüğünüz çukurdan Türkiye'yi çıkartmak için canıyla, kanıyla mücadele ettiğinin farkında değilsiniz" diye konuştu.

ERDOĞAN'A 'GAZİLİK' TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesinin teklif edilmesine de tepki gösteren Akşener, "Arkadaş gazi olacakmış, gazilik savaş meydanlarında kazanılır. Kardeşim, Atatürk'ü ne kadar kıskanıyormuşsun be. Hem ona kızıyormuşsun hem de kıskanıyormuşsun. Olmaz, alamaz, gazilik er meydanında olur. Kantinde askerlik yapanlarla olmaz. Çocuğuna çürük raporu alanlarla olmaz. Hem gaziliği hem de şehitlik makamını sulandırmaktan başka öteye geçmez. Arkadaşlar şimdi kızdılar. Tabipler Birliğine, Barolara kızdılar. Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipleri Birliği'nin başındaki Türkiye'yi kaldırmaya çalışıyorlar. Ben size bir şey söyleyeyim mi, etnik aidiyet üzerinden politika üretenlerin canına minnet, Apo'nun canına minnet. PKK'nın canına minnet olur" dedi.

AKŞENER AYDIN'A GEÇTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığının açılışını yapmak için ardından Aydın'a geldi.

Özellikle kadınlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i çok sayıda kişi zaman zaman yağan yağmura rağmen yalnız bırakmadı. "Biz Aydın'ı Efeler diyarı olarak bilirdik. Meğer Aydın aynı zamanda Bakanlar diyarıymış" diyen Akşener, "Millet bana Başbakan Meral diye bağırdı. Ben dedim ki öyle söylemeyin sonra tepedeki çok kızıyor. Çünkü Başbakan Meral dediniz bir Başbakan uçtu. Bir daha Başbakan Meral dediniz bu kez öbürü de uçtu. İki Başbakan yediniz. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Meral diyorsunuz o arkadaşta uçacak. Onlara sabaha kadar uyku yok, acaba kim gidecek" dedi.

[caption id="attachment_2214374" align="alignnone" width="880"]DHA DHA[/caption]

'SON ZAMANLARDA ÇOK KIZIYOR'

Akşener konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Şimdi son zamanlarda çok kızıyor. Bize kızıyor, gerçekten çok üzülüyorum; CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na bağırıyor. Amaç bizi görmezlikten gelmekmiş ama görüyor. Göze giren çöp gibiyiz. Dolayısıyla kızdıkça bağırıyor. En sonunda AKP Genel Başkanı normal bir insana dahi kavgada söylenemeyecek sözleri anamuhalefet partisi genel başkanına söyledi. Onursuz, haysiyetsiz ve ahlaksız diye düz gitti. Ben şimdi çok merak ediyorum bu mahkemenin sonucu ne olacak. İktidar partisi genel başkanına kaşının altında gözün var dediğin zaman hapis cezası var. Ama iktidar partisi genel başkanı, anamuhalefet partisi genel başkanına sövdüğünde ne olacak göreceğiz. Bu öfkenin ve kızmanın sebebi sizsiniz" diye konuştu.

[caption id="attachment_2214376" align="alignnone" width="880"]DHA DHA[/caption]

"SARAYDAKİLERİN UYKUSUNU KAÇIRACAK"

Akşener, "Ben buraya bir saat geç geldim, çünkü uçak geç kaldı. Buradaki bu fotoğraf saraydakilerin yeminle uykusunu kaçıracak. Korkunun ecele faydası yok. Siz vatandaşı korkuttunuz İYİ Parti'de sizi korkutuyor. Aydın'ın tarımı, turizmi ve havaalanı konusu bizim bilgimiz içindedir. Parti yönetim kurulu arkadaşımızın ailesinin bağışladığı 15 dönümlük havaalanını, Allah'ın izniyle sivil trafiğe açacağız" dedi.

[caption id="attachment_2214377" align="alignnone" width="880"]DHA DHA[/caption]

'KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'

Akşener, parti binasının açılışının ardından CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti. Ekibiyle birlikte Akşener'i karşılayan Çerçioğlu, "Meral Akşener'le biz parlamentoda birlikte çalıştık. O zaman da çok nazikti, şimdi de öyle. Bu nazik ziyaretinden dolayı kendilerine, yönetim kurulu üyelerine, il başkanı ve milletvekiline çok teşekkür ediyorum" dedi.