Alaattin İlyas Saral'ın gözaltına alındığı operasyon İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Hakkında suç örgütü elebaşı olmaktan 2 ayrı dosyadan yakalama kararı bulunan Allattin İlyas Saral'ı yaklaşık 1 buçuk yıldır arayan Organize Polisi, 3 Mayıs'ta Eyüpsultan'daki bir adrese operasyon düzenledi. Saral, bir ofisin dolap görünümlü kapılarla gizli gizli odaya dönüştürülen bölümünde  gözaltına alındı.  Şahinler olarak bilinen suç örgütüne ile yaşanan silahlı çatışmalar ve F.U.K. liderliğindeki çeteye talimat verdiği bir çok olayın azmettiricisi olduğu gerekçesiyle yakalanan Alaattin Ilyas Saral Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.  Işlemleri tamamlanan Saral Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Saral burada çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 'ŞAHİN SARAL DOSYASI'


Alaattin Ilyas Saral hakkındaki yakalama kararlarından birinin Sedat Şahin'in liderliğini yaptığı Şahinler olarak bilinen suç örgütü ile Sarallar arasındaki çatışmalarla ilgili olduğu belirtilmişti. İstanbul Emniyetine bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Şahinler ve Sarallar olarak bilinen 2  suç örgütünün, birbirlerine saldırı hazırlığı yaptığını belirlemiş 30 Kasım 2016'da operasyon düzenlemişti.  Operasyonda, Sarallar'ın üst düzey isimlerinden Burhanettin Saral'ın da aralarında bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı olan Alaattin Saral'ın bulunamadığı o operasyonda 27 tabanca, 8 uzun namlulu silah, 1 Uzi marka otomatik silah, 1 adet jammer cihazı, 1 adet susturucu ile çeşitli ebatlarda 570 adet fişek, 2 çelik yelek ele geçirilmişti.

30 ŞÜPHELİ


Alaattin Saral'ın hakkında arama kararı olan diğer dosyanın ise geçtiğimiz ay Köpek Fatih lakaplı F.Ü.K.'ya yönelik operasyonla ilgili olduğu öğrenildi. Istanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Polisi'nin düzenlediği o operasyonda F.Ü.K.'nin de aralarında bulunduğu 30 kişi yakalanmış, 9 silah ele geçirilmişti.

SALDIRI TALiMATI


Yakalanmasının ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Alaattin Saral'ın bir çok silahlı eylemin azmettiricisi olduğu iddia ediliyor.