Şu mübarek Ramazan ayında milyonlar oruçlarını tutuyor, ibadetlerini yerine getiriyor. Camilere koşuyor. Yürekler Allah sevgisi ve huzurla doluyor. Camilerimiz günlerdir sabahlara kadar ibadet edenlerin uğrak yeri, milyonların bayram alanı gibi.

Akşehir'de de camiler bu mübarek ay başladığından beri sabahlara kadar ışıl ışıl. Ancak, AKP Konya İl Başkanlığı'nca düzenlenen ve AKP'nin Konya Milletvekili adayı Orhan Erdem'in de katıldığı camide iftar programı akıllara "cami adabına uyar mı" sorusunu getirdi, Ramazan ayının sayısız güzelliğine gölge düşürdü.

Üstelik, bu değerlendirmeyi biz değil, bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor. Kurumun resmi internet sitesinde, "Cami Adabı" ile ilgili olarak hazırlanan kısa video derslerinde bir bölüm tümüyle camide yemek yenilmeyeceğine ayrılmış.

 

Videonun sonunda ise, "İtikafa (Yani dünya işlerinden arınmak için bir yere kapanma) niyet etmedi iseniz camilerde bir şey yeyip içmeyin. Cami huşu ve adabına uygun değildir." denilerek, cami içinde iftar yemeği veren AKP'li yöneticilere adeta ders veriliyor.

AKP Konya İl Başkanlığı tarafından organize edilen, AK Gençlik Akşehir'in ev sahipliğinde ve AKP Milletvekili adayı Orhan Erdem'in de katılımıyla gerçekleşen camide iftarda, az sonra ibadet yapılacak alanlara serilen örtülerin üzerindeki mönü şöyle: Simit, zeytin, peynir, hurma, çay, ayran, ve meyve suyu.

GÜRSEL TEKİN'DEN  DİYANETE ÇAĞRI


AKP Konya İl Başkanlığı tarafından camide yapılan iftarla ilgili bir açıklama da CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den geldi. Konuyla ilgili bir video yayınlayan Tekin, camide yapılan iftarın fotoğrafları ile cami önünde dağıtılan CHP alehtarı broşürleri göstererek, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a seslendi. Tekin, Erbaş'a "Ya gereğini yapın yada istifa edin" dedi.
İşte o video:

haber

cami cami1 cami2 cami3