Ayşe Elma, yakınlarıyla birlikte annesi Hatice Elma'yı Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin Yörük Selim Ek Hizmet Binası'na götürdü. Hatice Elma'nın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek patoloji için karın bölgesinden sıvı alınması gerektiği söylendi. İddiaya göre, Ayşe Elma bunun için hastaneden ambulans isteyince ret cevabı aldıklarını öne sürdü.

[caption id="attachment_2605577" align="alignnone" width="880"]Annesini bagajda taşıdı. Foto: DHA Annesini bagajda taşıdı. Foto: DHA[/caption]

Annesini otomobilin bagajına yatırarak diğer hastaneye götüren Ayşe Elma, yaşadıklarına tepki göstererek, "Hastamızın belinde 3-4 tane çatlak var, kırık var. Karnı sıvı topladı. Sıvı alınıp geri buraya gelinecek. 'Arabanızla götürün' dedi doktor, yeni ambulans verilmedi. Şimdi fakülteye götürüyorum, daha sonra tekrar buraya getireceğim bu haliyle" diye konuştu.

Ayşe Elma hastane önünde gazetecilere yaşadıklarını anlattıktan sonra annesiyle birlikte fakültenin yolunu tuttu. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği ile İl Sağlık Müdürlüğü ise gazetecilerin soruları üzerine konunun araştırıldığını söyledi.

Sağlık Müdürlüğünden açıklama


Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Konunun İl Sağlık Müdürlüğüne intikal ettiği ilk andan itibaren gerek Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliğine ve gerekse İl Ambulans Servisi Başhekimliğinin yetkilileri ile iletişime geçilerek derhal hasta yakınlarına ulaşılmış olup gerekli ambulans ve sağlık personeli desteği ivedilikle sağlanmıştır."


[old_news_related_template title="Ambulans verilmediğini iddia ettiği hastasını, sedye ile caddeye çıkardı" desc="Kayseri'de bir hasta yakınının hastasını sedye ile caddeye çıkarması şaşkınlık yarattı. İddiaya göre KOAH hastası Naciye Törk'ün, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi tarafından yatışı yapılmadı ve nakli için ambulans tahsis edilmedi. Bunun üzerine yakınları Naciye Törk'ü sedyeyle hastane dışına çıkarıp caddeden kendi araçlarına götürmeye çalıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/resimid_5780599_16_9_1534591055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/ambulans-verilmedigini-iddia-ettigi-hastasini-sedye-ile-caddeye-cikardi-2582220/"]