Giresun’da 4 buçuk yıl önce kırmızı ışıkta geçen ambulansın çarpması sonucu geçirdiği trafik kazasında kafatasının bir bölümü alınan ve konuşma yetisini kaybedip yatağa mahkum olan Mert Koçak’ın ailesi evlatları için yardım bekliyor. Anne Asuman Koçak, “Kendimiz için bir şey beklemiyoruz, oğlum tedavi olsun, devlet büyüklerimiz yardım etsin yeter” dedi.

Emekli Halim Koçak (58) ile Asuman Koçak (45) 28 sene önce evlendi. Çiftin bu evlilikten Mert (27) ve Aydın Ozan (23) isimlerinde çocukları oldu. Mert 9 sene önce, girdiği üniversite sınavında Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazanıp Giresun’a okumaya gitti. 4 yıl boyunca burada okuyan Mert, okulu bitirir bitirmez de Giresun’da bir firmada çalışmaya başladı.

İddiaya göre, 27 Eylül 2013 akşamı ise Mert, işten çıkıp evine doğru giderken Bulancak ilçesinde Ali Öztürk yönetimindeki 28 AL 816 plakalı ambulans, içerisinde acil hasta olmadığı halde siren çalmayıp kırmızı ışık ihlali yapıp Koçak’ın içerisinde bulunduğu 06 FD 8876 plakalı otomobile 150 kilometre hızla çarptı. Ambulansın takla atarak durabildiği kazada otomobil sürücüsü Mert Koçak, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

[caption id="attachment_2221941" align="alignnone" width="1200"]FOTO: İHA FOTO: İHA[/caption]

Kaza nedeniyle kafa içi travma geçiren ve 2 ay burada kalan Koçak, daha sonra doktorların önerisiyle ailesi tarafından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne getirildi. Burada ise 6.5 ay tedavi olan Koçak, konuşma yetisini kaybetmiş, kafatasının bir bölümü alınmış ve yatağa mahkum birisi olarak uyandı. Doktorlar ise Mert’in Ankara GATA’da veya daha iyi hastanelerde tedavi olup sağlığına kavuşabileceğini söyledi.

İstanbul’daki özel hastanelerde tedavi için 200 bin TL’nin üzerinde para istedi. Aile ise Sağlık Bakanlığı’na başvurdu ancak orası da herhangi bir yardımda bulunmayınca bakanlığına dava açtı. Dava 4 yıldır sürerken aile ise evlatlarının gözleri önünde erimesine şahitlik ediyor.

“Hayalleri yarıda kaldı”


Mert, her hafta vücudu kireç tutmasın diye bir tıp merkezinde fizik tedavi alırken anne Asuman Koçak, konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Evladının gözü önünde eridiğini söyleyen Koçak, “Hiçbir uzvunu kullanamaz hale geldi. 4 yıldır sesini duymuyorum, anne demesini özlüyorum. Hayalleri çoktu. Hayalleri yarıda kaldı. Okulu bitirir bitirmez işe girmişti, maaşını bile almak kısmet olmadı” diye konuştu.

[caption id="attachment_2221942" align="alignnone" width="1200"]FOTO: İHA FOTO: İHA[/caption]

“Bana devletim destek versin”


Evladı için devlet büyüklerinden yardım beklediğini söyleyen acılı anne, “İsterlerse beni kök hücre için yurt dışına gönderebilirler. Burada gencecik bir çocuk söz konusu. Sağlık Bakanlığı bizim yanımızda olmadı, biz kendi imkanlarımızla bu seviyeye kadar geldik. Maddi anlamda bir şey istemiyorum, tek çocuğum iyi bir yerde tedavi edilirse yeter. Umudumu kaybetmedim, kaybetmeyeceğim. Bana devletim destek versin. Yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İHA