Anadolu Ajansı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını açıklamaya başlarken Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu yüzde 60’la ilk olarak duyurması sosyal medyada büyük tepki çekti.
İşte Vatandaşın Anadolu Ajansı sonuçlarına tepkisi:

tweet1 tweet2 tweet3 tweet4 tweet5 tweet6 tweet7 tweet8

basliksiz-1

Seçimlerden bir kaç gün önce TVNET yayınında Anadolu Ajansı'nın 'test yayını' olduğu söylenen bir görüntü çıktı. Bu görüntüye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 53, CHP Genel Başkanı Muharrem İnce yüzde 26, Meral Akşener ise yüzde 12 oy alıyordu.

test-yayini

BOZDAĞ: AA HİÇBİR SEÇİMDE YANLIŞ VEYA EKSİK SONUÇ VERMEMİŞTİR

AA'ya yönelik eleştirilere son dakika açıklamasıyla yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu seçim ve önceki seçimlerde AA, yanlış veya eksik sonuç hiçbir vakit vermemiştir. Aksini iddia, alenen AA’ya iftiradır." ifadelerini kullandı.

"Seçimi kaybedeceğini daha sandıklar açılmadan anlayan CHP ve adayı, YSK'yi ve Anadolu Ajansını hem tehdit ediyor hem de hedef gösteriyor." diyen Bozdağ, "Yalanlar, iftiralar, tehditler ve tahrikler herkese zarar verir ama milletin iradesiyle oluşan seçim sonuçlarını değiştirmez, değiştiremez." şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="AA her zaman AKP'yi yüksek oyla başlatıyor!" desc="Anadolu Ajansı, seçimlerle ilgili verileri aktarırken, her zaman AKP'yi önde gösterdi. Ancak sandıklar açılıp, sayımlar sürdükçe AKP düştü, muhalefet yükseldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/anadoluajansi_16_9_1529855285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/aa-her-zaman-akpyi-yuksek-oyla-baslatiyor-2484388/"]