İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Anadolu Yakası'nda yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili çalışma başlattı. Çalışma kapsamında hırsızlık yapılan evlerden alınan güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı.Yapılan incelemelerde, hırsızlık yapan 3 şüpheli yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan iki şüphelinin ifadeleri yeni bir suç çetesini ortaya çıkardı.

İddialara göre, 'Ana' lakaplı hırsızlık şebekesi lideri olan 50 yaşındaki Azize Ö., öz kızı 25 yaşındaki Z.Ö. Anadolu Yakası'ndaki kuaförlerde çalışması için talimat verdi. Talimat üzerine Z.Ö. Anadolu Yakası'ndaki kuaförlerde saç bakım uzmanı olarak çalışmaya başladı. Kuaföre gelen müşterileri inceleyen Z.Ö., ziynet eşyası fazla olan kadınlarla yakınlık kuruyordu. Zengin kadınlarla sohbet esnasında ev adreslerini öğrenen Z.Ö. bilgileri 'Ana' lakaplı A.Ö.'ye verdi. Kadınlar bir sonraki randevuya geldiği esnada, A.Ö.'nün talimatıyla S.U. T.B. ve B.T. isimli hırsızlar evlere girerek soygunu gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Yaptıkları soygundan elde ettikleri ziynet eşyalarını kuyumcularda paraya çevirerek paylaştıkları öğrenildi.

EVDEN SİLAH VE ZİYNET EŞYASI ÇIKTI


Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Çete lideri A.Ö. isimli kadının Beyoğlu'ndaki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda, biri pompalı olmak üzere çok sayıda silah ve fişek, hırsızlık yaparken kullanılan araçlar ve hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen ziynet eşyaları ele geçirildi.

Emniyete getirilerek sorguya alınan A.Ö. isimli kadının daha önceden de suç örgütü kurmaktan kaydının olduğu ortaya çıktı. Çok sayıda evden hırsızlık yaptığı ortaya çıktığı öğrenilen çetenin suç kayıtlarının da kabarık öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 4 şüpheli tutuklanırken, Z.Ö isimli şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.