Ilık geçen kış geride kalıyor, soğuk ve yağışlı günler geliyor. Son dakika haberlerine göre birkaç gün içinde düşecek sıcaklıkların ardından Türkiye beyaz örtüye bürünecek. Yarın yurda batıdan girecek olan yağışlı havayla birlikte hava sıcaklıkları 8-10 derece arasında düşecek. Önce şemsiyeleri, sonra atkıları hazırlayın kış yeni geliyor...

3 GÜNDE 10 DERECE DÜŞECEK!

Hava sıcaklıkları birkaç gün içinde 10 derece birden düşecek. İstanbul'da hafta boyunca 14 derece civarlarında gezen sıcaklıklar pazar günü 6 dereceye kadar düşecek. Pazartesi ise hava sıcaklıklarının daha da düşerek yurdun çok büyük kısmının beyaz örtüye bürünmesi bekleniyor. İstanbul'da da kar yağışı için beklenen tarih 15 Ocak...

İL İL HAVA DURUMU

hava-durumu-kar-son-dakika

ÖNCE YAĞMUR SONRA KAR

Yarından itibaren Türkiye'nin batı kesimlerinde yağmur yağışı bekleniyor, perşembe, cuma ve cumartesi yağmur altında olacak İstanbul'da pazar günü karla karışık yağmur, pazartesi ise kar bekleniyor. İstanbul'un 5 günlük hava durumu ise şu şekilde;

İstanbul 5 günlük hava durumu:

istanbul-hava-durumu

METEOROLOJİ'NİN SON AÇIKLAMASI

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Güney Ege kıyıları ve Çeşme çevrelerinde güney ve güneydoğudan kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte; İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksama, görüş mesafesinde daralma, hava kalitesinde azalma vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve puslu 5
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 13
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren kıyı kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı 16
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve puslu 16
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 18
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 19
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 12
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı 10
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu (sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor) 0
Diyarbakır: Parçalı, zamanla çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 14

MUĞLA'DA YAZDAN KALMA BİR GÜN

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplanırken, Ortaca'da yüzünü gösteren güneş, yazdan kalma bir gün yaşattı. Bazı kişiler, kartopu oynamak için Köyceğiz'in Ağla ve Çövenli yaylalarını, güneşli havanın keyfini sürmek isteyenler ise Ortaca sahillerini tercih etti.

Son haftalarda aşırı yağışlar ve soğukların etkili olduğu Muğla'da, mevsim adeta yaza döndü. Hafta sonundan itibaren hava sıcaklarının artış gösterdiği kentte sıcak hava sokaklara da yansıdı. Pek çok kişi, piknik alanları ile deniz kenarlarına akın etti. Dalyan İztuzu Plajı ve Sarıgerme sahili, bölge halkının en çok tercih ettiği yerlerin başında yer aldı. İztuzu ve Sarıgerme tesislerine gelenler, aileleri ve dostları ile birlikte piknik yaptı, balık tuttu ve sahilde gezdi.

son-dakika

Köyceğiz'in 900 rakımlı Ağla ve Çövenli yaylalarında 30 santimetreye kadar ulaşan kar, bölgeyi beyaza bürüdü. Bazı kişiler ise kartopu oynamak için yaylaları tercih etti. Beyaz örtünün tadını çıkartan vatandaşlar, kartopu oynayıp kardan adam yapıp gönüllerince eğlendi. Köyceğiz Ağla ve Çövenli Yaylası'nda kar keyfi yaşayanlar, "Muğla'da 1 günde, 2-3 mevsimi aynı anda yaşayabiliyorsunuz. Şimdi burada karda oynarken, çok değil yarım saat ötede İztuzu ve Sarıgerme sahillerin de güneşli ve güzel bir gün var. Hatta denize bile girebilirsiniz. Bu doğanın Muğla'ya armağanıdır" dedi.

haberler

DENİZLERDE HAVA
Karadeniz ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusunda güneydoğudan 4 ila 6 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 4 ila 6 (20-40 km/sa), gece 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) , ilk saatler 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, pus anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu Rüzgâr: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa), yer yer 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) ; Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyi 3,0mGörüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.

[old_news_related_template title="Günlerce göz gözü görmeyecek! Meteoroloji açıkladı: Yeni haftada hava durumu..." desc="Geçtiğimiz hafta yurdun büyük çoğunda görülen kar yağışının ardından önümüzdeki hafta tüm yurt başka bir olayını yaşayacak. Meteoroloji'nin son dakika verilerine göre hafta başından itibaren Türkiye'nin büyük kısmında sis hadisesi yaşanacak. İşte yeni haftanın hava durumu tahminlerinden son detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/sis-son-dakika-hava-durumu-verileri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gunlerce-goz-gozu-gormeyecek-yeni-haftada-hava-durumu-nasil-olacak-meteorolojiden-son-dakika-haberleri-2126008/"]