Anıtkabir


Başkentte ilk tören, Anıtkabir'de yapıldı. Tören öncesi yüzlerce öğrenci, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir önünde toplandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Anıtkabir'e girdi. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Bak, buradan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.




YAVUZ ALATAN/SÖZCÜ YAVUZ ALATAN/SÖZCÜ



DOĞAR DOĞMAZ ATA’YA…


Anıtkabir’i ziyarete gelenler arasında annesinin kucağında yeni doğmuş bir bebeğin de olduğu görüldü. Kundaktaki bebek, yüzlerce genç ile birlikte Anıtkabir’e giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de ilgisini çekti. Bebeğin annesi ile konuşan ve bebeği severek elini öpen Akşener ‘’Sadece 7’’den 70’e değil, halkımız kundaktan 70’e kadar Ata’sına koşuyor’’ dedi.

yavuz-alatan-sozcu-3

Bakan Bak, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığınız istiklal mücadelesi, Türk tarihinin en büyük dönüm noktalarından biri olmuştur. O gün Samsun’da yaktığınız istiklal meşalesi aziz milletimizin gönlünde hala ilk günkü aşkla yanmaya devam etmektedir. Dün düşman işgalinden kurtulurken vatan müdafaasına koşan gençlerin yerini, bugün aynı ruhla onların izinden giden istiklal sevdalısı gençler almıştır.

resimid_5023643
Türkiye’yi işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma davasında mücadeleye ve çalışmaya gençlerimiz ile omuz omuza devam ediyoruz. Gençlere armağanınız olan 18 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle başta zat-ı aliniz olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun"

yavuz-alatan-sozcu

Bakan Bak daha sonra, Anıtkabir önünde toplanan öğrencilerin yanına geçerek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

yavuz-alatan-sozcu-2

Konya


Konya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Gençlik Yürüyüşü'nün ardından Kültür Park’ta devam etti.

konya-dha55

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra çeşitli gösteriler sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından, öğrenciler spor gösterileri sundu. Program uluslararası spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.