Bayram günleri bayram namazı büyük önem taşıyor milyonlar camilere akın ederek bayram namazını kılıyor bu noktada bayram namazı saati merak ediliyor. İl il bayram namazı saatleri ve Ankara bayram namazı saati haberimizde yer alıyor. 2 rekat olan Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir. İşte Kurban Bayramı namazı hakkında merak edilenler ve bayram namazı saatleri...

ANKARA'DA KURBAN BAYRAMI NAMAZI SAAT KAÇTA?

Başkent Ankara'da vatandaşlar bayram namazını Diyanet'in belirlediği saat olan 06.46'da kılacak. İl il diğer bayram namazı saatlerini aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

[old_news_related_template title="Bayramı Ankara'da geçirecekler için Ankara gezi rehberi..." desc="Ankara Kalesi, Anıtkabir, Hacı Bayram Camii ve daha onlarca tarihi mekanı barındıran Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da binlerce yıllık bir tarihin izleri sürülebilir. Tarihte, Avrupa ve Asya arasında göç, ticaret ve fetih yolları üzerinde bulunan Ankara'da gezilecek doğal yerler, Ankara'da gidilecek mekanlar nerelerdir? Kısaca Ankara'yı tanıyalım..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/ankara-gezilecek-yerler_16_9_1524050588.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/ankara-gezilecek-yerler-muzeler-ve-anitkabir-gezisi-oncesi-bilinmesi-gerekenler/"]

KURBAN NE ZAMANA KADAR KESİLEBİLİR?

Kurban kesimi, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Hanefilere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder. Şafiilere göre ise 4. günü de kurban kesilebilir. Kurban bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir.

cuma-namazi-iha

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı bayramın ilk günü, güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır. Bayram namazına, Allahuekber “Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan Kurban Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama.” denip niyet edilir.
İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp “Allâhuekber” diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve “Sübhaneke” duasını okunur. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır ki cemaat de aynısını yapar. Ardından imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp “Allâhu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ile âyetleri dinler. Ardından imamla birlikte rükû ve secde edilir.
Ardından 2. rek'âta kalkılıp eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Ardından, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahu Ekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp “Allahuekber” diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde edilerek namaz bitirilir.
Sonra, imam minber'e çıkarak “Bayram hutbesi”ni okur. Hutbenin ardından dua edilir. Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için “İki salla bir bağla üç salla bir yat.” şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır.

[old_news_related_template title="İl il bayram namazı vakitleri 2018: Kurban Bayramı namazı saat kaçta?" desc="Bayramınız mübarek olsun, Kurban Bayramı başlıyor. Yurdumuzun dört bir yanında yarın Kurban Bayramı kutlanmaya başlayacak. Binlerce inanan vatandaşımız bayram namazıyla Kurban Bayramı'na başlayacak. Peki bayram namazı saat kaçta? İşte il il bayram namazı saatleri, bayram namazı vakti…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/bayram-namazi-vakitleri-tum-sehirler-1_16_9_1534775023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bayram-namazi-saat-kacta-il-il-bayram-namazi-vakitleri-2018-kurban-bayrami-2585340/"]