CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu akşam Ankara'da bir araya gelecek. 24 Haziran genel seçimlerine ittifak ile giren iki partinin, bu işbirliğini yerel seçimlerde de devam ettirip ettirmeyeceği, aralarında büyük şehirlerin de olduğu pek çok belediye başkanlığının kaderini de etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İLK GÖRÜŞÜLECEK İSİM YAVAŞ


İki liderin görüşmesinde işbirliği konusunda üzerinde durulacak ilk ismin geçen seçimde CHP’den Büyükşehir belediye başkan adayı olan, çok az farkla seçimi kaybeden ülkücü kökenli Mansur Yavaş olması bekleniyor. Hem Kılıçdaroğlu, hem de Akşener kamuoyu önünde yaptıkları açıklamalarda, Ankara’da Yavaş’la yürümek istediklerini açıklamışlardı.

İki liderin Yavaş’ı her iki partinin de desteklemesi üzerinde uzlaşmaları halinde, bu durum başka iller ve kilit ilçelerde de işbirliğinin yolunu açabilecek. Yasa uyarınca siyasi partiler yerel seçimlerde resmen ittifak yapamıyorlar. Ancak bir partinin adayını desteklemek için diğerinin sözkonusu bölgede aday götermemesi, ya da zayıf bir aday çıkarması, iki partinin de aday çıkarmayıp bağımsız bir isme destek vermeleri gibi fomüllerle fiili ittifak mümkün.