Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde (AŞTİ) Büyükşehir Belediyesine ait tuvaletlerin ücretsiz olması yönünde alınan karar kapsamında 5 yeni tuvalet hizmete girdi. Büyükşehir Belediyesi, ücret alan ve mahkeme süreci devam eden 5 tuvalet işletmesinin dışında 5 farklı noktada bulunan tuvaletleri ücretsiz olarak hizmete açtı.

Türkiye’nin en büyük ikinci büyük otobüs terminali olan ve her gün yüz binlerce yolcu sirkülasyonun yaşandığı AŞTİ’de seyahat eden yolcuların mağdur olmadan tuvalet ihtiyaçlarını giderebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz tuvalet uyarı levhaları yerleştirdi. Vatandaşların belediyeye ait 5 tuvaleti ücret ödemeden kullanabileceğini belirten yetkililer, “Şu anda AŞTİ’de hizmet veren 5 ücretli ve 5 ücretsiz tuvalet var.

Personel ve restoranlara ait tuvaletleri de ücretsiz yaparak, hizmete açtık” dedi. Ücretsiz tuvaletlerin biri zeminde gelen yolcu bölümünde, ikisi asma katta, ikisi de giden yolcu katında bulunan AŞTİ’de özel işletmelere ait diğer tuvaletlerin mahkeme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tamamı ücretsiz olarak kullanıma açılacak. (İHA)

[caption id="attachment_2647004" align="alignnone" width="800"]İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki tuvaletlerin girişi Foto: Bilal ÇIĞRIM İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki tuvaletlerin girişi Foto: Bilal ÇIĞRIM[/caption]

İSTANBUL'DA BİR BUÇUK LİRA


Ankara'dan gelen haber gözleri İstanbul'a çevirdi. İstanbul'un en büyük otogarı konumundaki Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda tuvaletlere turnike sistemi ile girilebiliyor. Adı sık sık 'tahliye' haberleri ile gündeme gelen ve işletmesi özel bir şirkete ait otogarda, tuvalet ücretleri bir yıldan uzun süredir 1 buçuk lira.

Turnike sistemi cezaevini andırıyor


Her gün binlece insanın kullandığı İstanbul otogarındaki tuvaletler ücretlerinin yanı sıra görünüşüyle de modernlikten uzak. Cezaevi girişini andıran bir turnikeden girilen tuvaletler hijyen açısından da kullanışlı değil. Tuvalete girerken yanınızda bavul varsa bunu turnikeden geçirme imkanınız da yok. İşletme bunun için de ilginç bir çözüm geliştirmiş. Turnikenin yan bölümünde demir parmaklıklarla kapatılan alanın alt kısmına bavul girebilecek büyüklükte bir giriş açılmış. Bavulunuzu bu alandan içeri geçirdikten sonra turnikeden tuvalete girebiliyorsunuz.