Antalya'da iftara kaç saat kaldı? Antalya'da bugün iftar vakti saat 20.08'de. Ramazan ayında beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle doktorlardan çeşitli uyarılar geliyor. İftar açılırken bir anda ağır yiyeceklerle açılışı yapmak son derece yanlış. Yaklaşık 16 saat dinlenme halindeki boş mideye bir anda yüklenmek hazımsızlığa sebebiyet verebilir. Bunu önlemenin en güzel yolu iftarı su ile açmaktır. Sonrasında mutlaka beslenmeye çorbayla devam etmek gerekir. İşte Antalya iftar ve sahur saatleri ve beslenme önerileri...

ANTALYA'DA İFTAR VE SAHUR VAKTİ

antalya-imsakiye

RAMAZAN'DA DİYET YAPANLAR DİKKAT!

Diyetisyen Pelin Kubbe, Ramazan'da dengeli beslenmeyen ve sahura kalkmayan kişilerde kan şekeri düşüklüğü, sindirim zorlukları, mide ve bağırsakta gaz birikimi, ani tansiyon yükselmesi gibi rahatsızlıklar görülebileceği uyarısında bulundu.

Diyetisyen Pelin Kubbe, yaptığı açıklamada, Ramazan'da asıl görevin nefsine sahip çıkmak ve ruhu terbiye etmek olduğunu ifade etti. Ramazan ayının kilo verme ve diyet yapma ayı olmadığını vurgulayan Kubbe, "15-20 dakika ara verip mideyi biraz dinlendirdikten sonra hem bol lifli sebze ve hem de protein kaynağı olan besinlerden kuru baklagil, köfte, tavuk, peynir, yumurta iftarda bulunmalıdır. Hızlı bir şekilde değil mideye yüklenmeden hafif bir şekilde yemeğe devam edilmelidir. Kızartmalar, kavurmalar, yağlı besinler, hamur isleri, aşırı baharatlı ve tuzlu besinler, yoğun tatlılar hem kişinin mide problemi yaşamasına sebep olabilir hem de kilo alımına yol açabilir. Bu nedenle iftar menüsünde bu gıdalardan olabildiğince uzak durmak gerekir" dedi.

[old_news_related_template title="Güllaç tarifi ve püf noktası! Ramazanın simgesi güllaç nasıl yapılır?" desc="İftar sofralarının üç vazgeçilmezi pide, hurma ve güllaç... Ramazan ayında evde hafif bir tatlı yapma isteyenler güllaç tarifini araştırıyor. İşte güllaç tarifi ve püf noktaları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/gullac-tarifi-2_16_9_1526544776.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/gullac-tarifi-ve-puf-noktasi-ramazanin-simgesi-gullac-nasil-yapilir/"]

[old_news_related_template title="İftar sofralarını renklendirecek iftar menüleri önerileri..." desc="Ramazanda iftar sofraları kuruluyor iftar telaşı yaşanıyor. Akşam iftarda ne yemek yapayım diye düşünenler için ramazan sofrasına yakışacak iftar menüsü tariflerini derledik. İslam alemi ramazanı idrak ediyor ve ibadetlerini yerine getiriyor. Ramazanda iftar sofraları büyük bir önem taşıyor. İşte iftar menüleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ifttar-sofrrasi-sozcu_16_9_1526715023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/iftar-sofralarini-renklendirecek-iftar-menuleri-onerileri/"]

Diyetisyen Pelin Kubbe, Ramazan'da doğru bilinen yanlışlar hakkında da vatandaşları bilgilendirerek, "Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece atıştırmasıyla yatmak son derece yanlıştır. Gün boyunca alamadığımız besin ögesi ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundayız. Ramazanda dengeli beslenmeyen ve sahura kalkmayan kişilerde kan şekeri düşüklüğü, sindirim zorlukları, mide ve bağırsakta gaz birikimi, ani tansiyon yükselmesi gibi durumlar da yaşanabiliyor.  Sahur seçimlerimiz ise şu şekilde olmalı: Yeniden uykuya geçişe uygun, gün boyu tok kalmamıza yardımcı, tuz oranı düşük ve yeterli sıvı içeren, bağırsak hareketleri için yeterli lif sağlayan, protein, karbonhidrat ve yağ içeren, vitamin ve mineral alımını destekleyen, kolay hazırlanıp ve pratik yenebilir olmalı" diye konuştu.