AÖL sınav tarihlerinin yaklaşmasıyla gözler AÖL sınavları tarihine çevrildi. Açıköğretim Lisesi AÖL 2018 sınavları için geri sayım başladı. AÖL sınav giriş belgeleri ve sınav giriş yerleri bu noktada büyük önem taşıyor.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ YAYINLANDI MI?

AÖL sınav giriş yerleri için henüz bir açıklama yapılmadı. Sınav giriş belgeleri yayınlandığı andan itibaren aşağıdaki linkten giriş yapılarak erişilebilir olacak.



15 DAKİKA KURALI VAR MI?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin sınav sistemlerinden olan 15 dakika kuralı, sınavın başlamasından 15 dakika önce sınav binalarında olma zorunluluğudur. MEB, ÖSYM'nin 15 dakika kuralını sınavlarında kullanmıyor.

AÖL’E GİRERKEN BU DETAYLARA DİKKAT!

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.