İstanbul’da boşanma işlemleri için gittiği  ülkesinin konsolosluğunda öldürüldüğü açıklanan Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğu sırrını korurken polis ekipleri Yalova’daki bir malikane ve villada arama başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan kararla İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Olay Yeri İncelenme Şube Müdürlüğü’nce arama yapılan Termal, Samanlı Köyü’nde lüks yapıların Suudi bir iş adamına ait olduğu biliniyor.

CİNAYET GÜNÜ ARANDI


İddiaya göre, Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin konsolosluğunda öldürülmesi için Türkiye’ye gelen 15 kişilik infaz timinden bir şüpheli, olayın yaşandığı 2 Ekim’de Suudi Arabistan uyruklu o işadamını telefonla  aradı.
Yalova, Termal’deki villanın sahibi olan işadamıyla yapılan görüşme hakkında bilgi edinilemedi. Ancak Suudi iş adamının o tarihte yurtdışında olduğu öğrenildi. Ülkemize kısa süreli ziyaretlerde bulunan o iş adamının 2 aydır Türkiye’ye gelmediği öğrenildi.

CESET ARANIYOR

Yalova’da Jandarma ve Polis tarafından yapılan çalışmalarda gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin aradığı belirtildi. Ceset arama köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda yüksel çözünürlük kameraların yerleştirildiği “Drone” ile de görüntüler alındı. Bu görüntülerle toprak bütünlüğünün incelendiği ve sonradan kazı yapılıp yapılmadığının incelendiği dile getirildi. Villadaki bir kuyu ve havuzdan da numune alındığı öğrenildi.