İstanbul Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerini harekete geçiren olay geçtiğimiz ay Bayrampaşa’da yaşandı. İddialara göre, Bayrampaşa'ya bağlı Kartaltepe’de Serdar Ö. isimli vatandaşın evine giren hırsızlar birkaç parça ziynet eşyası ile birlikte otomobilin anahtarını da alıp kaçtı. İhbar üzerine olay ilgili çalışma başlatan polis ekipleri Serdar Ö. ye ait lüks aracı çalan şüphelilerin Esenyurt’ta bir rezidansta kaldıklarını tespit etti.

Adrese yapılan operasyon kapsamında 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 3 tabanca, Serdar Ö’nün aracı ve çok sayıda ziynet eşyası ve araç kapılarını açmak için kullanılan bir aparat ele geçirildi.

LİSELİ CİNAYETİ NEDENİYLE ARANDIKLARI TESPİT EDİLDİ

Gözaltına alınan şüpheliler emniyette sorguya alındı. Yapılan sorgulamalarda, şüphelilerden Rıdvan E. (28), Alican S. (21) ve Serkan K. (19) nin 15 Aralık’ta Küçükçekmece’de aralarında husumet bulunan iki grubun çatışması sonucu arada kalarak hayatını kaybeden Emircan Açıkgöz cinayetinin şüphelileri olduğu ortaya çıktı.

Ele geçirilen tabancalar incelemeye gönderilirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklandı.