Türkiye ile bölge ve çevre ülkelerin sanat piyasalarına ivme kazandırmayı da amaçlayan ARTANKARA, ATO Congresium’da dördüncü kez sanatseverlerle buluşacak. ARTANKARA, özgün sanat eserlerinin görülebildiği, uluslararası düzeyde sanatçıların katılımlarıyla evrensel sanatın buluşmasına zemin hazırlayan, sanat aktörlerinin fikir alışverişinde bulunduğu önemli bir platform haline geliyor.

Yerli ve yabancı galerileri aynı anda ziyaret etme fırsatı sunan ARTANKARA ilk yıl 17 bin, 2016 yılında 32 bin, 2017 yılında ise 40 bin sanatseverin ortak buluşma noktası oldu. Bu yıl katılımcı sayısında olduğu gibi ziyaretçi sayısında da artış bekleniyor.

Resim, heykel, seramik, özgün baskı, fotoğraf, enstalasyon ve kavramsal sanat eserlerinin görülebileceği ARTANKARA’da 100’ü aşkın galeri ile sanatla ilgili kurum, kuruluş ve sanat inisiyatifleri yer alıyor.

Uluslararası arenada yerini alan ARTANKARA yabancı katılımcı yelpazesini genişletti. Bu yıl Türk katılımcıların yanı sıra Güney Kore, İtalya, İngiltere, Avusturya, Fransa, İran, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Bulgaristan, Macaristan, Rusya, Makedonya, Kazakistan, Irak, İran, İzlanda, Meksika, Norveç, Çin, Ermenistan, Yugoslavya, Estonya, Özbekistan, Kanada, Almanya ve Gürcistan’dan galeriler, sanatçılar ve koleksiyonerler de Ankara’da olacak.

Fuar içerisinde sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye’de ilk defa Misplace Child(Yanlış Yerleştirilmiş Çocuk) adlı sergi yer alacak. Uzun yıllardır Londra’da yaşayan eski Gırgır mizah dergisi çizerlerinden sanatçı Ufuk Uyanık’a ait sergi, 2 Eylül 2015 tarihinde Bodrum’da kıyıda cansız bedeni bulunan Alan Kurdi adlı 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun yaşayamadığı hayatı anlatılıyor. Sergi Londra’da ve Cambridge’de birçok yerde sergilendi ve mülteci çocuklar için para yardımı toplandı.

Ayrıca fuarda Lösev ve Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi sosyal sorumluluk projeleri yer alacaktır. Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi özel ihtiyaçları olan çocuklarla, sanatçıları buluşturacak. Çocuklar ve sanatçılar beraber resim yapacaklar.

Bu sene fuarın paralel etkinlikleri kapsamında 15-18 Mart tarihler arasında tüm fuar ziyaretçileri Mustafa Ayaz Müzesi, Erimtan Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, TC Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Pembe Köşk İsmet İnönü Müze evi, Müze Evliyagil ve Rahmi Koç Müzesini ziyaret edebilecek. Müze ziyaretleri için fuar alanından otobüsler kalkacak ve fuar giriş biletleriyle ücretsiz giriş yapılacak. Fuara girişler ise öğrenci için 5 TL, diğer sanatseverler için 10 TL.