Artvin'in Borçka ile Hopa ilçeleri arasındaki Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde yer alan Cankurtaran Tüneli, Karadeniz'i Doğu Anadolu Bölgesi üzerinden İran'a bağlayan ve özellikle zorlu kış şartlarında sürücülerin korkulu rüyası olan Cankurtaran Geçidi'ne alternatif olarak yapıldı. 5 bin 900 metre uzunluğundaki çift tüplü Cankurtaran Tüneli'ni delme işlemleri 2014 yılında tamamlanan Cankurtaran Tüneli Hopa-Çavuşlu mevkiinde 200 metre kotundan başlayarak Borçka-Çifteköprü mevkiinde 400 metre kodunda son buluyor. Tünel 36 kilometrelik Hopa-Borçka karayolunda mesafeyi 14 kilometreye düşürüyor.

72 tünel ile Türkiye’de en çok tünelin olduğu il unvanına sahip Artvin'de Cankarturan Tüneli'nin yapımında dönem dönem sıkıntılar yaşanmış, bu sorunlar tünelin inşaatının tamamlanmasını geciktirmiş ve bu durum büyük tepki çekmişti.

Tünelin açılışı 1 Mart 2018 Perşembe günü saat 12:30’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapılacak.

İHA