Balıkesir'de geçen günlerde açılışı yapılan AVM'nin içinde bulunan sergi salonunda, balmumu heykeller sergilenmeye başladı. Heykeller arasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün balmumu heykelinin Ulu Önder'e benzemediği yönünde sosyal medyada yorumlar yapıldı, haberler çıktı. Balmumu heykel müzesinin sahibi Jale Kuşhan, eleştirilere yanıt verdi. Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesinin kurucusu olduğunu belirten Kuşhan, 18 yılda, 38 ilde, 58 sergi açtıklarını ve bu sergilerde de Atatürk'ün balmumu heykelinin yer aldığını, ancak böyle bir tepki almadıklarını söyledi. Ulu Önder'in manevi kızı Ülkü Adatepe'nin aynı heykeli gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını anlatan Jale Kuşhan, yine Atatürk'ün okuttuğu manevi kızlarından Emine Köseataş'ın da kendileriyle açtıkları sergilere katılarak aynı heykel önünde öğrencilere Gazi'yi anlattığını belirtti.

Heykel açılışından sonra vatandaşlardan tepki çekmişti. DHA Heykel açılışından sonra Atatürk'e benzemediği gerekçesiyle vatandaşlardan tepki çekmişti. DHA


"ÖZEL HASSASİYET GÖSTERİYORUZ"

Dünyada bire bir rehberlik hizmeti verilen tek balmumu müzesi olduklarını kaydeden Kuşhan, şöyle konuştu:

"Toplumumuzun eğitim ve kültürüne katkıda bulunmaktan mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Birçok öğrenci müzeyi gezdikten sonra velileri burada bulunan karakterlerle ilgili daha detaylı araştırma yaptıklarını söylüyorlar. 'Sınavlarda sayenizde soru çözdük' diyenler oluyor. 'Sınavdan 100 aldık' diyen ve teşekkür etmek için gelenler oluyor. Bu da bize ayrıca mutluluk veriyor. Bu nedenle Atatürk bizim için son derece önemli. Onun anlatımında özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Öğrenci grupları için 10 dakika sinevizyon gösterimi sunuyoruz. Bu sinevizyon gösteriminde birçok öğrenci ağlıyor."