Son zamanların popüler internet uygulaması Tiktok'ta skandal bir video paylaşıldı. Videoda, '@yusufsaba' isimli bir kullanıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün karşısında hakaretler ederek, büste vurduğu görüldü.

[old_news_related_template title="Atatürk'e hakaret eden öğretmen tutuklandı" desc="Malatya'da sosyal medya üzerinden Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'e hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan öğretmen tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/ogretmen-aa1_6331869_16_9_1539021923.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ataturke-hakaret-eden-ogretmen-tutuklandi-2669126/"]

TEPKİ YAĞDI

Kısa sürede sosyal medyada yayılan videoya çok sert tepkiler geldi. Vatandaşlar bu videoyu yayınlayan kişinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi. Twitter'da da 'AtayaUzananEliKırarız!' şeklinde açılan hashtag kısa sürede birinci sıraya yükseldi.

t4 t3 t2 t1

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamada bulundu. Soylu, "Atatürk'e hakaret edilen videoyu çeken ve hakaret eden, çocuklarımıza cinsel içerikli tacizi yapıp, videoyu çekip yayınlayan kişiler Türk polisi tarafından gözaltına alınmışlardır. Kamuoyunu saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMA AÇILDI VE GÖZALTINA ALINDI"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de çocuklara yönelik "cinsel istismar" iddiası ve Atatürk'e hakaret içeren görüntüler hakkında Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

2 TUTUKLAMA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstüne saldırıp, hakaret ederken çektirdiği videoyu sosyal paylaşım sitesindeki hesabından paylaşan 16 yaşındaki Y.S. ile görüntüyü çeken 17 yaşındaki H.Ç., sevk edildikleri Gebze Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.