İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına gelmeyen sanıkları avukatları temsil etti. İntihar ederek yaşamına son veren maktül Erol Çetin'in kardeşi Ramazan Çetin müşteki olarak duruşmada hazır bulundu.

SANIK AVUKATLARI MÜZAKERECİ POLİSİ SUÇLADI


Hülya Uysal'ın avukatı müvekkilinin kanser tedavisi gördüğü için duruşmaya katılamadığını bildirdi. Uysal'ın avukatı yaptığı savunmada müzakereci polisi suçladı: "Sadece müzakereci polisin sanıkların intihara teşvik ettirdiği yönünde ifadesi var. Diğer tanıklar müvekkillerin "atla" dediğini duymadıklarını beyan ettiler. Araç içinde böyle bir sözün duyulması da mümkün değildir. Müzakereci polis sorumluluğu üzerinden atmak için böyle bir şey yapmış olabilir" ifadesinde bulundu.

Merve Özocak'ın avukatı da, müvekkilinin de aynı araçta olduğunu, intihar girişimi nedeniyle köprüde trafiğin oluştuğunu öğrenince, 'şov amaçlı' yapıldığını söylediğini, bu ifadenin de intihar girişiminde bulunan kişi tarafından duyulmasının mümkün olmadığını ifade etti. Özocak'ın avukatı da, müzakereci polisi suçlayarak, "Başarısız olduğundan dolayı duygusal davranmış olabilir. Bu yüzden böyle bir ifade vermiş olabilir" iddiasında bulundu.

İKİ SANIĞA DA 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI...

Araştırılacak başka bir konu olmadığını belirten mahkeme hakimi, davayı karara bağladığını açıkladı. Sanıkların, "İntihara teşvik" suçunu işlediklerinin sabit olduğunu belirten mahkeme hakimi, bu suçtan önce 4 yıl hapis cezası verdi. Sanıkların gelecekteki yaşamına olası etkilerinden dolayı cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.

MÜZAKERECİ POLİS NE DEMİŞTİ?

Duruşmada, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Koruma Amirliği'nin Başpolis memuru tanıklık yaptı. Olayda müzakereci olduğunu söyleyen tanık polis, "İlk yaklaştığımda şahsın stres seviyesi çok yüksekti. Alkollü olma ihtimali de vardı. Konuşmaya başladım, stres seviyesi düşünce o da konuşmaya başladı. 30-45 dakika müzakere ettim. O sırada trafik yoğunlaştı. Arabalar durarak geçmeye başladı. Sonra gri bir arabadan iki bayan, 'Atla' diyerek küfür etti. Onlara doğru döndüğümde şahıs da 'Atla ha' diyerek atladı" dedi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 8 Mart 2016 tarihinde maktul Erol Çetin'in Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu, olay yerine gelen uzman polislerin intihardan vazgeçirme çalıştığı sırada şüpheliler Hülya Uysal ile Merve Özocak'ın araçlarıyla köprüden geçerken maktule yönelik "Atlasana ulan" deyip küfür ettikleri maktulun de şüphelilere dönerek "Atla he..." diyerek kendisini boşluğa bıraktığının belirlendiği anlatılmıştı. Savcılık, şüphelilerin, "intihara yönlendirme" suçundan ayrı ayrı 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti.