İstanbul Gasp Büro Amirliği ekipleri 4 Temmuz Günü Avcılar'da para çekmek için bir ATM önünde duran vatandaşın aracının gasp edildiği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Çalışma kapsamında, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, şüphelilerin kimliğini belirleyerek takip başlattı.  Sürdürülen takiplerin ardından şüphelilerin saklandığı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Murat Ç. (43), Fatih K. (34), Özgür A. (32), Ramazan T. (33), İsmail D. (42) ve Mehmet Ali A. (38) isimli 6 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ele geçirilirken, vatandaştan gasp ettikleri araca ise el konuldu.


Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler sorguya alındı. Yapılan inceleme ve sorgulamalarda şüphelilerin pusu kurdukları ATM'lere para değişimi için gelen görevlileri gasp ettikleri belirlendi. Incelemelerini derinleştiren ekipler, çetenin mesken tuttukları Başakşehir, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar ve Esenyurt'ta karıştıkları 12 olaydan yaklaşık 200 bin lira vurgun yaptıkları ortaya çıktı.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edilirken, el konulan aracın ise sahibine teslim edileceği öğrenildi.