İstanbul’da Pazar sabahı gerçekleşen 40. Avrasya Maratonunda 33 bin kişi Asya’dan Avrupa Kıtası'na koştu.

10, 15, 21 ve 42 km'lik parkurların bulunduğu koşuda oğlum Uzay ve ben de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı için koştuk.

İstanbul MARATONU’nda Türkiye’nin dört bir köşesinden her yaştan, her görüşten, kadınlı erkekli güzel insanlar gönüllüsü oldukları dernek ve vakıflara bağış, destek toplamak için “hayırseverlik koşusu” yapıyorlar.

Özlem Gürses, koşuya oğlu Uzay Tatar ile katıldı. Özlem Gürses, koşuya oğlu Uzay Tatar ile katıldı.


***

“ADIM ADIM” HAYIRSEVERLİK KOŞUCULARI


Bunun için önce 2008 yılında kurulan Adım Adım platformuna üye olmanız gerekiyor.

Ardından uğruna koşmak istediğiniz ideali seçeceksiniz; çocuklar, gençler, sağlık mücadelesi verenler, engelliler, yaşlılar, çevre örgütleri... hangisi için koşacağınıza karar verdikten sonra da bireysel kampanyanızı başlatacaksınız.

Böylece siz koşarken sizi destekleyen kurum ya da kişiler seçtiğiniz örgüte yardım yapıyorlar.

İşte Adım Adım gönüllüsü 10 bin 49 kişi dün sabah İstanbul’da bu umutla ve bu coşkuyla koştu !

Katılımcılar sağlıklı yaşama dikkat çekti. Katılımcılar sağlıklı yaşama dikkat çekti.


***

“UZAYVEÖZLEM”  BU DA BİZİM KAMPANYAMIZ !


Koşu bitti, ama hayırseverlik koşusu yapanların kampanya hesapları 2 hafta süreyle daha açık olacak, bu yıl yine çok yüksek rakamlara ulaşılması bekleniyor.

Oğlum Uzay ve ben de bu heyecanın bir parçası olduk, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın çocukları için 10 kilometrelik parkuru koştuk.

UZAYVEÖZLEM rumuzlu bireysel kampanyamızda şu ana kadar 7000 TL. destek topladık, kampanyamız 10000 TL hedeflemişti, önümüzdeki iki hafta içinde tamamlayacağımızı düşünüyoruz !

Köprüde tulum çalıp horon oynayanlar da vardı. Köprüde tulum çalıp horon oynayanlar da vardı.


*******

EMEL ABLA DA KOŞUDAYDI 

Gezi Olayları döneminde kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, ya da Sivil Toplumcuların deyimiyle “Emel Abla” da 10 kilometre koşanlar arasındaydı.

Emel Korkmaz, kızı, oğlu, torunları, 3 nesil “Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı” için koştular.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz oğlu için oradaydı. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz oğlu için oradaydı.


Emel Abla bireysel kampanyasını ise şu sözlerle duyurdu :

“Ben neden mi koşuyorum ?

Ali İsmail kısacık yaşamında o kadar çok şey yaptı ki... Küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu; köy okullarına kitap götürdü. Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Defalarca huzur evine gitti...

İşte benim Ali İsmail'im bu kadar sevgiyle, insanlıkla dolu bir çocuktu. Şimdi ben O'nun düşlerini gerçeğe dönüştürmek için, vakfımızı yaşatmak, onlarca çocuğa, gence imkanlar yaratmak için koşuyorum ve sizlerin de bağış katkılarıyla kampanya hedeflerimizi gerçekleştirip amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum.”

Köprüdeki koşuda, 7’den 70’e her yaştan insan vardı. Köprüdeki koşuda, 7’den 70’e her yaştan insan vardı.


*******

KÖPRÜDE VEKİLLER DE VARDI

Bu sene İstanbul Avrasya Maratonu’nda hayırseverlik için koşanlar arasında milletvekilleri ve siyasi partilerin İl Örgütleri de vardı... AKP İstanbul İl Örgütü Emine Erdoğan liderliğinde kurulan Sıfır Atık Derneği için koşarken, CHP’liler genellikle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve benzer eğitim STK’larını tercih ettiler.

CHP Milletvekili Özgür Özel ise 15 kilometreyi 1 saat 31 dakikada tamamlayarak kampanyasına sosyal medya hesaplarından destek istedi. Özel, kız çocuklarının okullaşması için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne koştu.

*********

RAKAMLARLA AVRASYA MARATONU VE STK DESTEKLERİ 

İstanbul Avrasya Türkiye’nin en büyük maratonu.

Sadece Türkiye’den değil dünyanın dört köşesinden de koşucuları ağırlıyor.

Bu sene de hem kadınlar hem erkekler kategorisinde dünya rekorları kırıldı, uzunca bir süredir İstanbul Maratonu’na Kenyalı atletler damga vuruyor, bu sene ipi göğüsleyenler onlar oldu.

Adım Adım hayırseverlik koşucuları da her yıl Avrasya Maratonunda bağış rekoru kırıyor.

İstanbul’un olağanüstü doğası eşliğinde büyük bir iyilik, güzellik enerjisi her yeri sarıyor.

Kendinizden farklı insanlarla bir arada ortak bir ideal için güç birliği yapmak herkese iyi geliyor.

İstanbul’da bu yıl 24 STK için koşuldu, koşu sonu itibarıyla 9 milyon TL toplanmıştı, iki hafta sonunda ise bu rakamın 11 milyon TL’yi geçmesi bekleniyor.

ADIM ADIM, 10 yıl önce kurulduğu ilk gün, 45 koşucu ile başlamıştı, 500 kişi bağış yapmış, 75 bin TL bağış toplanmıştı ve 40 engellinin hayatı değişmişti.

10 yılda 55 bin koşucu koştu, 442 bin kişi bağış yaptı ve bu bağışlarla 200 bin kişinin hayatı değişti.

****

BENİM KOŞTUĞUM TEGV, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ne yapıyor ? 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor.

Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor.

Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyonu aşkın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı.

Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.

Uzay ve ben TEGV’in Mardin Savur’daki Öğrenim Birimi için koştuk. Bir çocuğun desteklenmesi için 170 TL gerekiyor.

*****

TEGV’in YILDIZI GUNDA DEMİRÖZ’DÜ

Gunda Demiröz Sivil Toplum camiasının yakından tanıdığı ve çok sevdiği bir isim.

Aynı zamanda da büyük bir rekortmen !

O ne zaman bir dernek ya da vakıf için koşsa rekor tutarda bağış topluyor, sadece sevildiği için değil, çok güvenildiği ve saygı duyulduğu için...

Gunda 9 yıldır TEGV’de çalışıyor, geçen sene TOHUM Otizm Vakfı için koşmuştu, bu sene ise yine TEGV için tekerlekli sandalyesi ile maratondaydı.