Siyaset Stratejileri Uzmanı Elif Dördüncü Aydemir, CNN Türk'te yayınlanan programda konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu'na yönelik sert sözlerine değinen Aydmir, Erdoğan'ın neden Kaftancıoğlu'nu hedef aldığını sordu.

[old_news_related_template title="Kaftancıoğlu o tweetleri tek tek açıkladı" desc="CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan devraldı. Törende konuşan Canpolat, 'Seçildiği günden beri dışarda linç girişimiyle karşı karşıya kalan il başkanımız ve ailesinin yanındayız' dedi. Kaftancıoğlu hakkındaki iddialara ve attığı tweetlere tek tek açıklama getirirken, 'hepsinin arkasındayım fakat sadece biri hariç' diye konuştu. Gezi Parkı eylemleri sırasında atıldığını ifade ettiği yüzlerce tweet arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesine hakaret eden bir tweetin yanlışlıkla atıldığını belirten Kaftancıoğlu 'Sayın Erdoğan'dan gerçekten özür diliyorum. Annelere asla laf söyletmem. O sıra paylaşılan yüzlerce mesaj arasında gözden kaçmış. Tekrar söylüyorum, kendisinden samimi bir şekilde özür dilerim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/canan-kaftancioglu-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/canan-kaftancioglundan-ilk-aciklama-2177596/"]

Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanı niçin bir il başkanını hedef alıyor. Biliyorsunuz genelde ana muhalefet lideri ile atışmayı tercih eden ve seven bir kişi kendisi. Bu sefer bir il başkanını hedefe koymak suretiyle, partiyi yıpratmaya çalışıyor. 'Acaba burada İstanbul'u kaybetme endişesi olduğu için mi?' böyle yapıyor. Yoksa Erdoğan, CHP'li Kaftancıoğlu'nu ciddi bir tehdit olarak mı algıladı?" ifadelerini kullandı.