Kurucularının büyük çoğunluğunu emekli astsubayların oluşturduğu ve "Sivil Ordu" sloganıyla 2015 yılının Şubat ayında siyasi arenaya çıkan As Parti için Yargıtay harekete geçmiş  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede As Parti'nin kendiliğinden dağılma hali ve buna bağlı olarak varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi talep edilmişti.

Yargıtay'ın başvurusu değerlendiren AYM, As Parti ile ilgili kararını verdi. Yüksek Mahkeme Yargıtay'ın talebini reddetti. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

"BÜYÜK KONGRESİNİ YASAL SÜREDE YAPTI"


AYM tarafından yapılan incelemede, ilk büyük kongresini süresi içinde yapmayan ve zorunlu organlarını oluşturmayan partinin, ilk savunmasında kongre sürecine girdiği, ek savunmasında ise 8 Ekim 2017 tarihinde
ilk büyük kongresini topladığı ve gerekli belgeleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği belirtildi.

AYM'nin kararında, As Parti'nin siyasi ve hukuki varlığını devam ettirme yönündeki iradesini ilk büyük kongresini yapmak suretiyle ortaya koyduğu anlaşıldığından  "As Parti'nin kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesi" talebinin reddine, bir karşı oy ve oy çokluğuyla karar verildiği belirtildi.

200 BİNE YAKIN ASTSUBAYIN 'SÖZ SAHİBİ OLMASI' AMAÇLANIYORDU


Kurucularının büyük çoğunluğunu emekli astsubayların oluşturduğu As Parti, 2015 yılında siyasi arenaya katılmıştı. Partinin kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkcı, hedeflerinin 200 bine yakın astsubayın siyaset arenasında söz sahibi olabilmesini sağlayacak zemini oluşturmak olduğunu belirtmiş ve kendilerini "Herkesi kucaklayan, dini, milli ve manevi değerlere saygılı bir partiyiz" diye tanımlamıştı.