Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla İstanbul Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili 2 sanığın “taksirle adam öldürme ve yaralama” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Mehmet Görkem Demirbaş ve Cengiz Aktaş ile Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, abisi Muharrem Ayvalıtaş ve tarafların avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı, tarafların kaza sırasındaki kusur durumlarının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Uzmanlar Kurulu'ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi.

‘HIZ TESPİTİ YAPILIRSA KUSUR ORTAYA ÇIKAR’


Önceki raporda eksiklikler olduğunu söyleyerek Genişletimiş İhtisas Kurulu’ndan rapor istemelerine rağmen, eski raporun aynısının gönderildiğini belirten Ayvalıtaş ailesinin avukatlarından Leyla Öztabak, “Görüntülerden sanıkların hızının tespitinin yapılmayacağı raporda belirtilmektedir. Teknolojik imkanlar gereğince hız tespiti yapılabileceği kanaatindeyiz. Hız tespitinin yapılması halinde kusur durumu ortaya çıkarılabilir. Teknik inceleme yapılmasını ve ondan sonra kusur tespiti yapılmasını talep ediyoruz. Rapora karşı yazılı beyanda bulunmak için de ek süre talep ediyoruz” dedi.

TUTUKLAMA TALEPLERİNİ TEKRAR ETTİLER


Sanık Cengiz Aktaş’ın duruşmalarda hazır bulunmadığını belirterek, sanık hakkında tutuklama taleplerini tekrar eden Ayvalıtaş ailesinin avukatlarından Rana Geriş Kaya ise, “Sanık Cengiz Aktaş hazır edilmesi için yazılan müzekkerelere de komik cevaplar vermektedir. Bu nedenle sanık hakkında tutuklama kararı verilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sanık Mehmet Görkem Demirbaş’ın avukatı Yalçın Tura da rapora karşı yazılı beyanda bulunmak için süre isteyerek, “Tüm raporlar birbiriyle örtüşmektedir. Başka bir rapora gerek olmadığı inancındayız” dedi.

Tutuklama talebi ile ilgili görüşü sorulan savcı ise, tutuklama talebinin reddine yönelik görüş bildirdi.

‘BEN ADALET İSTİYORUM’


Baba Ali Ayvalıtaş mahkeme heyetine seslenerek, “Benim oğlum asker olacaktı. Ben adalet istiyorum. Oğlum öldü, ardından eşim öldü, ben kalp hastasıyım. Yeter. Tutuklanmalarını istiyorum. Ben bir babayım” diye haykırdı. Ardından sanıklara dönerek, “Allahtan korkun var mı senin, nasıl uyuyorsun? Katil” diye bağırdı.

Taraf avukatlarına bilirkişi raporunu inceleyip yazılı beyanda bulunmaları için ek süre veren mahkeme heyeti, sanık Cengiz Aktaş’ın tutuklanması talebini reddederek, duruşmayı erteledi.