İstanbul polisini harekete geçiren olay Bakırköy'e bağlı Florya'da yaşandı. İddialara göre, Azeri İş adamı İtimat İsmailov ile Gözel Damirov arasında alacak verecek meselesi üzerine tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından Gözel Damirov, yanında bulunan silahıyla İtimat İsmailov'a ateş etti. Açılan ateş sonucu İsmailov hayatını kaybederken, polis Gözel Damirov'u yakalamak için çalışma başlattı.

image1-3 İtimat İsmailov ve gazeteci eşi Sevil Nuriyeva


İtimat İsmailov'un bir dönem Azerbaycan Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı yapan İlyas İsmailov’un oğlu, gazeteci Sevil Nuriyeva'nın ise eşi olduğu öğrenildi.

 

KATİL ZANLISI YAKALANDI

Bakırköy'de, Azeri işadamı İtimat İsmailov'u ofisinde silahla öldüren saldırgan Gözel Damirov, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla cinayetten kısa süre sonra saat 01.00 sıralarında şoförü ile birlikte Beşiktaş'ta yakalandı. Saldırıda kullandığı silahın da ele geçirildiği belirtilen zanlı, emniyete sorgulamaya alındı. Katil zanlısı Damirov ve soförü, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Öte yandan Damirov'un Azerbaycan'da bir dönem emniyet müdürlüğü yaptığı öğrenildi.